Catalunya Diari

Mollerussa es convertirà aquest dissabte en capital dels vestits de paper

Comptarà amb un total de 74 participants procedents de diferents punts de l'Estat, com ara Múrcia, Astúries o el País Basc

Pla mitjà de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El 56è Concurs de Vestits de Paper, que tindrà lloc aquest dissabte a les deu de la nit al Teatre L'Amistat de Mollerussa, comptarà amb un total de 74 participants procedents de diferents punts de l'Estat, com ara Múrcia, Astúries o el País Basc; a més de diversos de Catalunya, entre els quals hi ha Barcelona, Amposta o Lleida.

D'aquesta manera, 39 concursants participaran en la categoria de Moda Actual, 16 a Fantasia i 19 a Època. L'actriu i cantant Elisabeth Rodergas, coneguda artísticament com a Beth, serà l'encarregada de conduir la gala i també interpretarà diferents peces en directe en el transcurs de la nit. El preu de l'entrada es manté en 25 euros per al primer pis i les butaques de platea i 15 euros per al segon pis.

L'Ajuntament de Mollerussa ha apostat enguany per promocionar el premi Emergent's

Amb la voluntat de potenciar la participació en el concurs, l'Ajuntament de Mollerussa ha apostat enguany per promocionar el premi Emergent's, que va néixer en la passada edició amb la voluntat de premiar la creativitat dels participants menors de 30 anys. Així, el guardó s'ha dotat en aquesta edició amb 900 euros -l'any passat era de 600 euros- i està patrocinat pel consistori i l'empresa IMCOVEL, dedicada al món del paper.

A més, el premi suma també la col·laboració de la fàbrica d'agulles Folch amb el guardó Agulles per parar un tren, que consisteix en un costurer amb material de costura i l'obsequi d'un collar fet amb agulles per als participants menors de 30 anys. En aquesta categoria es manté també el premi al millor complement, patrocinat per Ilertravel.

A banda, també s'ha incorporat un nou premi especial en col·laboració de l'Escola Museo Origami Zaragoza i que està dotat amb 1.000 euros. Es tracta d'un reconeixement per al millor aprofitament de les qualitats del paper, posant l'incís en la utilització del tipus de paper, del plegat i del modelatge dels vestits, així com els elements relacionats purament amb la tècnica de l'origami, com són el corrugat, el tessel·lat, el froissage, la modelització i la inclusió d'elements papiroflèctics.

13.000 euros en metàl·lic

Aquests nous premis s'afegeixen als 13.000 euros en metàl·lic que s'atorguen als tres primers de cada categoria; al Didal d'Or, fet per Àlex Joier i que premia la trajectòria dins el concurs i a l'Agulla d'Or, concedit per la Lluna de Drap al millor treball artesà d'agulla. Així mateix, cal recordar que fa dos anys es va incorporar també el Premi al/la Millor Model, patrocinat per la revista Pasarela de Asfalto i consistent en una entrada a una desfilada de la Mercedes-Benz Fashion Week de Madrid.

Un jurat amb representants del món de la moda i el disseny d'arreu

Pel que fa al jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, un any més està format per professionals del món de la moda i el disseny. El president serà el dissenyador valencià Miquel Suay, director creatiu de la firma homònima i que ha rebut diferents guardons en la seva trajectòria, entre els quals figura el Premio IMI a la innovación de la Feria de Valencia o el Premi a la Millor Col·lecció 080 BCN Fashion Week. El seu projecte també fou seleccionat per la Conselleria d'Indústria i la Cambra de Comerç de València com una de les 50 empreses d'èxit de la Comunitat Valenciana.

També formaran part del jurat l'editor-director de la revista Pasarela de Asfalto Luxury Edition, Francisco José Pavón, un referent en el sector de la moda que compta amb la col·laboració de membres de l'aristocràcia com la Princesa Tania de Bourbon Parme, entre altres. A més, hi ha la periodista especialitzada en moda Teresa Berengueras, que ha col·laborat, entre d'altres, en diversos programes de TV3 i Catalunya Ràdio i que actualment treballa a El Punt Avui.

La resta de components són: Josep Maria Folch, gerent de Metalúrgica Folch; Alba Minguella, dissenyadora de vestits de núvia; Felipe Moreno, curador de l'Escuela Museo de Origami de Zaragoza (EMOZ) i president del Grupo Zaragozano de Papiroflexia; Enric Gràcia, membre del Comitè organitzador; Teresa Cardona, tècnica del paper i membre del Comitè organitzador i, finalment, Josep Miquel Varea, secretari.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari