Catalunya Diari

Mollerussa eliminarà el bany lliure a la piscina durant les activitats aquàtiques de la Festa Major

La mesura s'adopta per prevenir ensurts com el de l'any passat quan una nena de 5 anys va estar a punt d'ofegar-se

L'Ajuntament de Mollerussa ha decidit prohibir el bany lliure a la piscina gran del recinte de les piscines municipals durant les activitats aquàtiques que tradicionalment es desenvolupen la tarda del divendres de Festa Major, el proper 19 de maig. Segons ha explicat l'alcalde de la localitat, Marc Solsona, d'aquesta manera es vol «controlar l'activitat» de forma que esdevingui un circuit tancat per aquells infants i joves que la vulguin dur a terme i es pretén evitar així «ensurts» com el que va tenir lloc l'any passat quan una nena de 5 anys va estar a punt d'ofegar-se perquè no sabia nadar. La Festa Major de Mollerussa s'ha presentat aquest dimarts i compta com a caps de cartell en l'apartat de concerts de nit per al jovent amb els Txarango i els Animal. Enguany més d'una vintena d'entitats del municipi s'han implicat activament en actes de la programació, que compta amb un pressupost de 90.000 euros.

L'ofegament d'una nena de cinc anys a la piscina gran de Mollerussa l'any passat durant les activitats aquàtiques incloses en el programa de Festa major «ha posat un punt d'alerta» a l'equip de govern de manera que enguany, durant la mateixa activitat es prohibirà el bany lliure. Tot i que la nena se'n va sortir tot i ser evacuada a l'hospital en helicòpter, Marc Solsona ha justificat la mesura perquè la «massificació» d'aquesta activitat «condiciona» el control de tots els que es banyen lliurement per part dels socorristes, de manera que els que es vulguin banyar hauran de fer les activitats aquàtiques amb els monitors. 

Les activitats aquàtiques anaven precedides d'un bany d'escuma que el consistori també ha decidit reubicar a la pista del Parc Municipal per tal de deixar el recinte de les piscines tancat una vegada hagi finalitzat l'activitat i d'aquesta manera tot el públic es desplaci a una altra zona. Aquest és un dels principals canvis del programa de la Festa Major de Mollerussa, que té lloc del 18 al 21 de maig.


Comentaris

envia el comentari