Catalunya Diari

Mollerussa encarrega el projecte dels fonaments del nou institut de secundària

L'objectiu és que el centre estigui enllestit el curs que ve i per tant els alumnes abandonin l'espai temporal a l'antic hotel de Cal Duch

Terrenys a Mollerussa
Pla obert on es poden veure els terrenys on s'ha de construir el nou institut de Mollerussa, de forma contigua a l'escola bressol El Niu | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Mollerussa aprovarà aquest dilluns al vespre en ple extraordinari una modificació de crèdit de 22.442 euros per a fer l'encàrrec del projecte de vial d'accés al nou institut de la ciutat i també per encarregar el projecte de fonaments, moviment de terres i tanca perimetral de la primera fase del centre.

L'alcalde Marc Solsona ha explicat que d'acord amb el Departament d'Ensenyament es treballa amb l'objectiu que el nou institut entri en servei el curs que ve i per tant els alumnes deixin de fer classes a l'espai temporal de l'antic hotel de Cal Duch. Segons Solsona, ara l'Ajuntament s'encarrega d'aquests dos primers projectes per tal «d'agilitzar-ho tot» mentre el Departament va preparant la resta d'elements «per poder arrencar el nou centre».

El consistori qui s'ha de fer càrrec de la construcció del vial d'accés

Marc Solsona ha explicat que els terrenys, situats a darrere de la llar d'infants El Niu, ja són de titularitat municipal i que és el consistori qui s'ha de fer càrrec de la construcció del vial d'accés, ja que actualment no hi ha un carrer que hi condueixi directament. Per tal d'agilitzar el projecte d'acord amb el Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament també es fa càrrec de moment d'encarregar el projecte de fonaments, moviment de terra i tanca perimetral de la primera fase de l'equipament.

Així mateix, Solsona no ha descartat fer una col·laboració també a «efectes pressupostaris» que comporti assumir el 50% d'aquesta primera fase per tal que quan Ensenyament tingui els mòduls que hauran de conformar el centre, els pugui venir a instal·lar directament. L'objectiu és que al curs 2019-2020 els alumnes que actualment estan fent classe a Cal Duch puguin anar al nou centre. Això no obstant, Solsona ha matisat que la Generalitat no té pressupostos aprovats encara i que hi ha una sèrie «d'inconvenients» a tenir en compte per al qual cosa «avancem amb el solar per deixar-lo adequat en temps i forma».

Trobada Empresarial a Mollerussa

La 4a Trobada Empresarial sobre Transformació Digital a Lleida, que organitza la consultoria Xtrategics amb la col·laboració i implicació per tercer any de Fira de Mollerussa, canviarà enguany d'ubicació i tindrà lloc el pròxim divendres 1 de març al Teatre L'Amistat de Mollerussa.

Ho ha explicat l'alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de Narcís Romà, director de l'empresa organitzadora, els quals han indicat que l'objectiu és aconseguir arribar a un públic més ampli i poder superar les 130 inscripcions registrades en la darrera edició que era el màxim de la capacitat de l'auditori on es duia a terme.


Comentaris

envia el comentari