Mollerussa entra al Guinness World Records per omplir de vestits de paper el Teatre L'Amistat

La mostra, que es va poder veure el 6 i 7 d'octubre, va reunir 338 peces de les tres categories que participen al concurs anual i 162 nines Barbie
Imatge general de l'exhibició de vestits de paper que atorga a Mollerussa
Imatge general de l'exhibició de vestits de paper que atorga a Mollerussa | LleidaDiari.cat

Mollerussa ha aconseguit entrar al Guinnes World Records en mostrar l'exhibició més gran de vestits de paper en un sol espai del món. Així ho ha validat l'organisme internacional que ha reconegut la fita d'omplir el Teatre L'Amistat durant els dies 6 i 7 d'octubre amb 500 vestits de paper, 338 de mida natural i 162 per a nines Barbie. La mostra, que s'emmarcava dins l'Any Europeu del Patrimoni Cultura, incloïa també el centenar de vestits que formen l'exposició permanent que es pot veure al Museu de Vestits de Paper, els quals van completar, amb un itinerari senyalitzat, l'exposició que ocupava el vestíbul, la platea, les llotges i l'escenari del Teatre.

 

Cal recordar que més d'un centenar de modistes d'arreu de l'Estat espanyol que han participat al llarg dels 55 anys del Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa van estar representades amb un o més vestits en aquesta exhibició, que va reunir peces que van des del 1991 fins al 2017 tant de Moda Actual com de Fantasia o Època, les tres modalitats del concurs.

 

El dissenyador Andrés Sardà cedeix roba de bany a Mollerussa

El 55è Concurs de Vestits de Paper comptarà enguany amb el suport la firma barcelonina centenària de llenceria i roba de bany Andrés Sardà, la qual ha cedit un disseny de la seva col·lecció d'enguany de vestits de bany perquè que pugui ser reproduït en paper i desfilar el pròxim 15 de desembre al Teatre L'Amistat durant la gala del certamen. Es tracta de la primera ocasió en què la peça cedida per un dissenyador o dissenyadora de reconegut prestigi internacional pertany a la categoria de llenceria i roba de bany, ja que fins ara s'havia tractat de peces d'alta costura o vestits de núvia, segons ha explicat l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

 

La peça, que no entrarà a concurs però sí que desfilarà durant la gala, passaran a formar part d'una col·lecció específica dins el museu juntament amb les que van cedir en anys anteriors Peter Aedo, Lydia Delgado, Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile, Rosa Clarà, Toni Francesc, Antonio Miró, Custo, Josep Abril i Josep Maria Peiró.Comentaris

envia el comentari