Catalunya Diari

Mollerussa entrarà diumenge al circuit català de sardanes revessa

El concurs, en que s’espera una vintena de participants, tindrà com a prèvia un curs d’iniciació impartit pel sardanista Joan Manuel Paños

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El Centre Cultural acollirà aquest diumenge el Primer Concurs de Sardana Revessa amb el que Mollerussa entrarà a formar part del circuit català d'aquesta modalitat. És un esdeveniment que «engreixa el calendari d'activitats al voltant de la sardana després que Mollerussa ostentés el títol de Capital de la Sardana el 2016», segons ha recordat l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en la presentació de l'esdeveniment en què ha estat acompanyat pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i el president i la secretària de l'Agrupació Sardanista, Joaquim Fabrés i Dolors Torra, respectivament.

El concurs s'iniciarà a dos quarts de 12.00 hores del migdia amb la interpretació de vuit sardanes específiques d'aquesta modalitat per part de la Cobla Jovenívola d'Agramunt que hauran de ser desxifrades en el tiratge pels participants, que s'espera que rondin la vintena, segons ha indicat Fabrés. La jornada començarà però a les 9 del matí amb un curs d'iniciació a la sardana revessa que serà impartit pel sardanista especialista en aquesta modalitat, Joan Manuel Paños. Mentre el jurat delibera el veredicte del concurs, la cobla protagonista oferirà un concert amb quatre sardanes més, de manera que la iniciativa esdevingui oberta a tota mena de públic interessat a acudir en aquesta música, ha afegit Fabrés. D'aquesta manera, Mollerussa s'incorpora al circuit del Concurs individual de sardana revessa que es va iniciar al febrer a Cervera i ha passat per Olot. A la capital del Pla d'Urgell la seguirà Terrassa i es tancarà amb Girona. 

 

Més iniciatives per al bé de Mollerussa

D'altra banda, l'alcalde de Mollerussa va informar aquest dimarts de la plantada de 150 nous plataners i la inauguració d’una tanca perimetral per preservar l’indret natural del Salt del Duran seran els eixos el dia 28 d’octubre de la 1a Jornada Pro Banqueta, promoguda per l’associació Amics i Amigues de la Banqueta amb la col·laboració dels ajuntaments de Mollerussa, propietària del Salt del Duran, i de Golmés, terme en el qual es plantaran els arbres. Les claus d’aquesta iniciativa les han donat aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de membres de l’entitat, presidida per Pau del Valle.

Solsona ha destacat la importància de recuperar aquest patrimoni natural, ja que en l’indret on es plantaran els arbres ja n’hi havia hagut i van desaparèixer, una importància que agafa més força pel fet de comptar amb la col·laboració i patrocini en especial de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell i també de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.


Comentaris

envia el comentari