Catalunya Diari

Mollerussa estrena la plaça de l’1 d’octubre amb un acte d’homenatge

És la plaça que hi ha al davant del Teatre L'Amistat

Imatge de l'acte a Mollerussa
Imatge de l'acte a Mollerussa | LleidaDiari.cat

Mollerussa ha inaugurat el cap de setmana una plaça en homenatge als fets ocorreguts l'1 d'octubre. És la plaça que hi ha al davant del Teatre L'Amistat que ja llueix una placa que així ho determina i que va estar descoberta conjuntament per l'alcalde de la ciutat, Marc Solsona, el portaveu del grup municipal d'ERC, Engelbert Montalà, i Àngel Tena, en representació de les entitats que han promogut el nomenament i que són ANC, Òmnium Cultural i els CDR de Mollerussa i el Pla d'Urgell.

L'acte de nomenament de la plaça de l'1 d'octubre, que va estar conduït per Josep Miquel Varea, va tenir com a eix principal l'homenatge a tothom que va fer possible el referèndum fos des de les institucions o entitats o bé des de l'anonimat. Així ho va voler fer palès en el seu parlament l'alcalde Marc Solsona, el qual va recordar que a Mollerussa van poder votar aquell dia 4995 persones. «Estàvem molt determinats i si som capaços de mantenir aquest esperit ens en sortirem», va assegurar. «Només des de la convicció que el que fem està bé, podrem aconseguir-ho», va dir, per concloure que «som una república atrapada en un cos estatutari i hem de poder sortir-ne».

Imatge de l'acte a Mollerussa
Imatge de l'acte a Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

En els parlaments també hi va participar la regidora d'Ensenyament Mónica Segués, en representació del partit dels Demòcrates, conjuntament també amb el regidor Xavier Roure, en representació del PdeCat, els quals van tenir un record especial per als presos polítics i els que van haver d'agafar la via de l'exili en aquest «dia especial que commemora una gran victòria». Per la seva banda, Engelbert Montalà, portaveu del grup municipal d'ERC, va insistir en la necessitat que «recordem, aprenem, expliquem i defensem tot el que vàrem fer per poder votar». Així mateix, també va assegurar que ara «ens pertoca defensar els resultats de les urnes» i va tenir també un especial record per aquells que ara estan presos o a l'exili per fer possible el procés.

Moment del descobriment de la placa
Moment del descobriment de la placa | LleidaDiari.cat

 

 

Acompanyament musical en la inauguració de la plaça 1 d'Octubre a Mollerussa

També es va adreçar al nombrós públic present, Àngel Tena en representació de les entitats promotores del nomenament el qual ha llegit un manifest en reivindicació de la voluntat popular de l'1 d'octubre i de la seva significació. L'acompanyament musical de l'acte va anar a càrrec dels Músics per la llibertat, que cada dimecres des de fa 37 es troben, acompanyats d'un públic fidel, per cantar a favor de la llibertat i la democràcia i per reivindicar l'alliberament dels presos polítics. Ells van ser els encarregats de posar el punt final a l'acte amb la interpretació d'Els Segadors.


Comentaris

envia el comentari