Catalunya Diari

Mollerussa exposa retrats de persones vinculades al procés català

La mostra, solidària amb l’associació Prou repressió política, es pot veure a la sala d’exposicions del Museu de Vestits de Paper

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La sala d'exposicions del Museu de Vestits de Paper acollirà fins al pròxim 14 d'octubre la mostra «El procés a punta de BIC», que reuneix un total de 26 retrats fets amb bolígraf de persones vinculades d'alguna manera o altra al procés català, des dels presos polítics i els exiliats. Quatre bolígrafs i una mitjana de 80 hores de feina per cada dibuix són les xifres destacades de la mostra, l'autor de la qual és l'il·lustrador de Sant Cugat, Jordi Magrià. La inauguració de l'exposició es va fer divendres i va comptar amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Marc Solsona.

A banda dels dibuixos fet amb bolígraf, l'autor també va posar a disposició del públic visitant diferents litografies de la seva col·lecció així com un llibret on es recullen alguns dels dibuixos exposats amb l'objectiu de recaptar fons per a l'associació «Prou repressió política», impulsada per Tamara Carrasco, activista del CDR de Viladecans encausada per l'Audiència Nacional amb la voluntat d'ajudar als qui, com ella, no tenen suport de cap organització o partit polític darrere.

 

El valor del comerç local a Mollerussa

Paral·lelament, una cinquantena de persones procedents de dinou municipis d'arreu de Catalunya van visitar Mollerussa dissabte per gaudir del premi que van aconseguir a través de la campanya «Barris Antics. Molt per descobrir, molt per oferir», que té per objectiu dinamitzar el comerç de proximitat als seus nuclis antics entre visitants d'arreu de Catalunya. Aquesta campanya, la vuitena endegada per la Generalitat i la cinquena en la qual Mollerussa participa, porta el lema «Comprar al barri té premi» amb la voluntat de fidelitzar els compradors al comerç de proximitat. Pel que fa a la capital del Pla d'Urgell, el premi per a dues persones que es va aportar a la campanya està valorat en 96 euros i consistia a passar una jornada completa, la del dissabte 6 d'octubre, a la capital del Pla d'Urgell començant per una visita a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, seguida d'una altra al Museu de Vestits de Paper, un dinar en un restaurant de cuina de proximitat, i una visita guiada per la fàbrica de vinagres Cal Badia, un establiment centenari oferirà un tast de vinagres.

Imatge dels premiats del programa de dinamització dels barris
Imatge dels premiats del programa de dinamització dels barris | LleidaDiari.cat

 

A més a més, tots els premiats va disposar d'un val de 20 euros, oferts per Mollerussa Comercial i la Cambra de Comerç, per gastar a les botigues adherides a la campanya i van ser obsequiats també amb un lot de productes de la terra, gentilesa de la Diputació de Lleida. Es dóna la circumstància que els guanyadors van veure ampliat el seu premi al coincidir la visita amb l'exhibició de 500 vestits de paper que va acollir el Teatre L'Amistat amb l'objectiu d'assolir un Rècord Guinness.


Comentaris

envia el comentari