Catalunya Diari

Mollerussa garanteix la continuïtat de la Drone Party després del balanç positiu de la segona edició

Uns 140 pilots han competit durant 48 hores seguides en un esdeveniment únic que ha atret participants de tot Catalunya, l'estat espanyol i França

Uns 140 pilots han competit durant 48 hores a la Mollerussa Drone Party. | LleidaDiari.cat

L'esdeveniment que Mollerussa dedica als amants dels vehicles aeris no tripulats, la Drone Party, té la continuïtat assegurada després del balanç positiu de la segona edició que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la capital del Pla d'Urgell. Uns 140 pilots han competit durant 48 hores seguides en un esdeveniment únic que ha atret participants de tot Catalunya, l'estat espanyol i França.

L'alcalde de la capital del Pla d'Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha mostrat la satisfacció a nivell organitzatiu alhora que ha posat en valor el fet que aquest tipus d'esdeveniments contribueixin a posicionar Mollerussa i obrin la ciutat «a nous públics» que fins ara potser no la coneixien. Per la seva part, el director de l'ens firal, Poldo Segarra, ha destacat el creixement del certamen en aquesta segona edició, no només en el nombre de pilots inscrits, que ha passat de 90 a 140, i en l'ampliació del Circuit Indoor, habilitant dos pavellons firals en lloc d'un com l'any anterior, sinó també pels complements que s'oferien i com han estat, per exemple, «els més de 20 tallers i masterclass que s'ha fet, molts dels quals també estaven oberts al públic, i que han gaudit d'una molt bona participació». En aquest sentit, el director s'ha referit també al saló d'empreses vinculades al sector dels drones i que «ha estat un complement i atractiu per als visitants».

La Mollerussa Drone Party va néixer l'any passat com a certamen adreçat al món dels drons de carreres. Organitzat per Fira de Mollerussa, l'Associació Lan Party i la firma Dronesdecarreras.com (DDC), en la seva primera edició va aplegar 90 pilots, una xifra que gairebé s'ha multiplicat en aquesta segona convocatòria i que va quedar coberta en només una hora d'obertes les inscripcions. Sobre aquest punt s'han referit Jordi Múrcia i Dani Sáez, de l'empresa coorganitzadora DDC, que han destacat la satisfacció dels pilots, la qualitat del circuit i les millores tècniques, sobretot en el sistema de vídeo i de pilotatge. «No era fàcil gestionar 140 pilots i que estiguessin contents», han estat les paraules de Múrcia, qui ha continuat assegurant que «l'any que ve repetirem segur». Per la seva part, Sáez ha valorat especialment la millora tècnica d'enguany, el que ha permès que els pilots poguessin fer curses senceres, així com el ressò internacional de l'esdeveniment a través de les xarxes socials. Sáez ha volgut destacar un cop més que la trobada de la capital del Pla d'Urgell és l’única de 48h non stop a nivell mundial.

La trobada del Pla d'Urgell ha atret participants de tot Catalunya, l'estat espanyol i França. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari