Catalunya Diari

Mollerussa ha desallotjat ja 43 pisos dels blocs Sant Isidori

Paral·lelament s'està fent la comunicació de l'expedient de ruïna tècnica i econòmica als veïns d'un dels quatre blocs

Pla mig on es pot veure el cartell de Grup Sant Isidori de Mollerussa
Pla mig on es pot veure el cartell de Grup Sant Isidori de Mollerussa | LleidaDiari.cat

Un total de 43 pisos dels blocs Sant Isidori de Mollerussa, al Pla d'Urgell, ja han estat desallotjats des que el passat mes de febrer va començar el procés motivat pels informes tècnics fruit de la inspecció dels habitatges que en determina la situació «d'urgència» perquè no estan en condicions. D'aquests 43 pisos, un total de 24 estaven ocupats i les famílies han estat reubicades d'urgència en pisos que gestiona l'Incasòl. A la resta de pisos els ocupants, hi fossin o no, ja s'havien buscat una alternativa d'habitatge pel seu compte. En paral·lel, el consistori està comunicant als veïns d'un dels quatre blocs que conformen aquest grup d'habitatges l'expedient de ruïna tècnica i econòmica al qual els veïns podran presentar al·legacions en cas que no hi estiguin d'acord. L'alcalde Marc Solsona ha explicat que una vegada estiguin tots els terminis d'audiència finalitzats amb els veïns «podrem decidir la fórmula definitiva de l'expedient».

La reubicació dels veïns que viuen en aquest grup de cases es fa en virtut del desplegament d'un conveni signat entre l'Ajuntament de Mollerussa i el Govern. El consistori va cedir a principis d'any a l'Incasòl una oficina a l'edifici de L'Amistat per tal d'iniciar les entrevistes amb les persones afectades i poder conèixer les necessitats de cadascuna de les famílies a l'hora de poder reubicar-los en altres habitatges socials. El Grup Sant Isidori el conformen quatre blocs amb uns 160 pisos. Des de fa anys el seu estat s'ha anat deteriorant i en molts casos representa un risc que no permet garantir-ne la plena seguretat.

Concretament, el passat mes de febrer ja van iniciar el procés per desallotjar catorze famílies dels seus habitatges ubicats al Grup Sant Isidori amb l'objectiu de garantir-ne la seguretat i també la de l'estructura de l'edifici, seguint així les recomanacions dels informes tècnics elaborats després d'inspeccionar els pisos afectats i comprovar que l'entramat de bigues no reuneix les condicions de seguretat necessàries. En concret, l'actuació, que englobava un total de 26 habitatges dels quals únicament catorze es trobaven habitats actualment, s'emmarca en el conveni de col·laboració signat el passat mes d'agost a tres bandes entre el consistori i els departaments de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i el de Territori i Sostenibilitat, amb l'objectiu de resoldre la problemàtica derivada de l'estat de conservació del grup Sant Isidori.


Comentaris

envia el comentari