Catalunya Diari

Mollerussa habilita una nau per acollir animals trobats al carrer

Aquest refugi tindrà capacitat per acollir de forma temporal 3 gossos i 4 gats, en zones diferenciades i condicionades sanitàriament

L'espai de trànsit per animals que l'Ajuntament de Mollerussa ha habilitat
Pla general on es pot veure un moment de la visita a l'espai de trànsit per animals que l'Ajuntament de Mollerussa ha habilitat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Mollerussa està portant a terme l'habilitació d'un espai de trànsit per animals que es recullen al carrer en una nau municipal al costat de l'estació d'autobusos. Aquest espai havia estat utilitzat antigament com a magatzem ferroviari per guardar material d'Adif.

L'actuació forma part de la primera fase del Pla integral de ProteccióAnimal, que va ser aprovat en Ple pel consistori i que té com a projecte final desenvolupar en un futur un refugi per a Mollerussa, segons ha explicat l'alcalde Marc Solsona. Al mateix temps s'habilitarà un telèfon, que estarà connectat permanentment amb la Policia Local, per tal de comunicar les troballes d'animals abandonats i poder així activar el protocol corresponent.

Es vol oferir un carnet de voluntari

L'alcalde també ha explicat que es vol oferir un carnet de voluntari per tal que la ciutadania interessada pugui, després de rebre una formació adequada tal i com han rebut els agents de la Policia Local, col·laborar en la cura d'aquests animals en aquest espai que té 110 metres quadrats. Amb la creació d'aquesta xarxa de voluntariat, ha dit, l'objectiu que es persegueix és que es pugui facilitar l'acollida o l'adopció d'aquests animals abans que hagin de ser derivats a la protectora i alhora també fer un exercici de transparència sobre el destí dels animals recollits.

L'Ajuntament de Mollerussa recull anualment al voltant d'una quarantena de gossos abandonats al carrer als quals ha de donar acollida temporal abans que alguna de les tres protectores amb les quals es té un conveni de col·laboració se'n facin càrrec. Pel que fa a l'espai, que està sent adaptat per la brigada municipal, comptarà amb una zona per poder ubicar tres gossos alhora així com una altra pensada per poder instal·lar-hi dos gats. També s'ha previst un espai doble per a gats ferals o malalts que no puguin estar en contacte amb els altres. 

Animals que han de tenir un control sanitari molt exhaustiu

Ho ha explicat Anna Carbonell, de la Fundació Nova Eucària, que ha desenvolupat el pla integral de l'espai. Segons Carbonell, es tracta d'animals que han de tenir un control sanitari molt exhaustiu i la rajola que s'ha instal·lat tant a les parets com a terra garanteix una neteja més específica i afavoreix la desinfecció i la confortabilitat dels animals així com el control sanitari. 

Carbonell ha valorat en positiu la creació d'una xarxa de voluntariat que permetrà implicar la ciutadania en un projecte social d'aquestes característiques i alhora aportar avantatges als animals acollits que tindran un afegit de cures i la possibilitat d'acabar en cases d'acollida o adoptats. La segona fase d'aquest Pla serà fer una diagnosi exacta de les colònies de gats que hi ha a la ciutat, de les quals, de moment, n'hi ha comptabilitzades una quarantena.


Comentaris

envia el comentari