Catalunya Diari

Mollerussa habilitarà 3 accessos al cementiri i definirà un sentit de circulació intern

Cervera amplia l'horari d'obertura del recinte i també establirà recorreguts d'entrada i sortida

Pla obert del cementiri de Cervera, en una imatge d'arxiu
Mollerussa habilitarà tres accessos al cementiri i definirà un sentit de circulació intern per evitar aglomeracions | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Mollerussa habilitarà tres portes d'accés al cementiri municipal, la principal i les dues de laterals, i definirà un sentit únic de circulació intern per tal d'evitar aglomeracions de gent a les entrades i sortides. També instal·larà cinc punts de dispensació de gel hidroalcohòlic i distribuirà cartells informatius al recinte amb les mesures de prevenció a seguir.

Així mateix, la Policia Local patrullarà en les hores de màxima afluència per evitar concentracions de gent tot i que no es preveu superar l'aforament que és de 1.400 persones. Per la seva banda, la Paeria de Cervera amplia l'horari d'obertura del cementiri entre el 22 d'octubre i el 3 de novembre i establirà recorreguts d'entrada i sortida del recinte.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Seran operatives a partir d'aquest cap de setmana

L'Ajuntament de Mollerussa ha adoptat aquestes mesures amb vista a Tots Sants però que ja seran operatives a partir d'aquest cap de setmana, tal com s'ha explicat aquest dijous en la reunió del Comitè d'Emergència Municipal. Així mateix, també s'ha posat de manifest que, segons Salut, en la darrera setmana s'han registrat 21 nous casos positius de covid-19 a la capital del Pla d'Urgell, mentre que en l'anterior van ser 26. Pel que fa a la taxa de rebrot, se situa a 290,19 amb una taxa de reproducció d'1,11 mentre que fa una setmana era de 426,61 i la RT de 2,07.

Altrament, a la reunió també s'ha posat en relleu que actualment a Mollerussa hi ha dos grups escolars confinats que són un de 28 alumnes d'un cicle formatiu de la Salle i un de 30 alumnes de 3r d'ESO del mateix centre escolar. Pel que fa a les actuacions fetes per la Policia Local, ara com ara s'han interposat un total de 160 denúncies per no dur la mascareta adequadament posada, de les quals 18 han estat en la darrera setmana.

Cervera amplia l'horari d'obertura i estableix recorreguts d'entrada i sortida del cementiri

Per la seva banda, la Paeria de Cervera, seguint les indicacions del Procicat, recomana que es facin les visites de manera esglaonada al cementiri de la localitat per evitar concentracions de persones principalment el diumenge 1 de novembre. Per aquest motiu, el consistori ha decidit ampliar l'horari d'obertura del cementiri, que estarà obert de les 9 a les 18 hores, de manera ininterrompuda, entre els dies 22 d'octubre i 3 de novembre.

La Paeria també adoptarà altres mesures com ara l'establiment de recorreguts d'entrada i sortida, amb la senyalització corresponent perquè les persones no es trobin en sentits oposats. Així mateix, s'intensificarà la neteja i desinfecció de les instal·lacions, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a l'entrada i serà obligatori l'ús de la mascareta. Des del consistori cerverí demanen la col·laboració de la ciutadania per seguir les indicacions de la senyalització dins del recinte i del personal habilitat, especialment en les visites dels dies 31 d'octubre i 1 de novembre.

D'altra banda, la parròquia de Cervera ha comunicat que la missa del dia 2 de novembre en memòria dels difunts es farà a l'església de Santa Maria, a les 12 hores. Habitualment es feia al mateix cementiri, però enguany es trasllada a la parròquia, seguint també les recomanacions del Procicat.

L'accés al cementiri de Lleida serà amb cita prèvia per Tots Sants

L'Ajuntament de Lleida posarà en marxa una aplicació perquè la ciutadania demani cita prèvia per accedir al cementiri municipal els dies 30 i 31 d'octubre i l'1 de novembre. La finalitat de la mesura és evitar que es produeixin aglomeracions i garantir la protecció de les persones davant del risc de contagi de la covid-19. Davant la festivitat de Tots Sants, l'aforament màxim serà de 2.000 persones i a banda de la cita prèvia imprescindible, com a noves mesures a causa de la pandèmia figuren l'obligatorietat de la mascareta així com la prohibició de menjar o beure dins del recinte. A més, es recomana no fumar i portar gel, aigua i guants d'ús individual per netejar nínxols i tombes, i manipular escales.


Comentaris

envia el comentari