Catalunya Diari

Mollerussa instal·la 37 càmeres de seguretat noves i en centralitza la vigilància a través de la Policia Local

Es reforça el control al pavelló poliesportiu, a la biblioteca i a les piscines on el consistori havia detectat actes incívics i algun robatori

Mosaic de visualitzacions de les càmeres de videovigiància instal·lades en diferents equipaments de Mollerussa | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Mollerussa ha instal·lat 37 càmeres de seguretat noves en diferents equipaments públics i n'ha centralitzat la vigilància a través d'un sistema de control ubicat a la prefectura de la Policia Local. Les càmeres s'han situat al pavelló poliesportiu, a la biblioteca i a les piscines i està previst col·locar-ne fins a una cinquantena entre finals d'any i al llarg del 2018. L'alcalde Marc Solsona ha justificat la instal·lació de les càmeres pel fet que s'havia detecta algunes incidències com robatoris o actes incívics i també per una «necessitat de control»' d'aquests equipaments davant una possible «acumulació de gent». L'Ajuntament ha invertit 12.000 euros en aquest procés que permet «fer una seguretat real» i que s'anirà incrementant progressivament.

Solsona ha explicat que s'ha fet una important inversió en tecnologia de seguretat amb l'objectiu d'incrementar la vigilància i el control en equipaments municipals i oferir així més seguretat a la ciutadania. En aquest sentit, ha recalcat que es tracta de càmeres que enregistren el dia a dia dels punts on estan col·locades i que això, juntament amb el fet que estan connectades directament a una central controlada per la Policia, fa que la intervenció pugui ser més ràpida i contundent davant les incidències que puguin produir-se, per exemple, als controls d'accés al complex de les piscines o a la biblioteca.

Per tal de dur a terme aquesta actuació, ja es va dotar una partida al pressupost d'enguany de 12.000 euros, en la que també estan incloses les càmeres que es col·locaran aviat per a la vigilància de l'edifici de serveis del Parc de la Serra. Per tal de dur a terme aquesta actuació, caldrà instal·lar un radioenllaç a la zona de la pista d'atletisme, ja que és un dels punts més elevats en terreny municipal i, aprofitant aquesta connexió, també es col·locaran dues càmeres més en aquest indret.

Una de les càmeres de videovigilància instal·lades als porxos de l'Ajuntament de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

D'altra banda, les properes actuacions en aquest sentit que té previst dur a terme el consistori són la instal·lació de càmeres de seguretat a la nova estació d'autobusos així com al pas soterrat que la connectarà al carrer de Prat de la Riba i on ja està fet la preinstal·lació. El Pavelló Firal, on n'hi ha de provisionals, el Teatre L'Amistat i el Cruyff Court són altres de les instal·lacions on s'estan estudiant mesures d'aquestes característiques.


Comentaris

envia el comentari