Catalunya Diari

Mollerussa instal·la a L’Amistat 6 càmeres de seguretat

L’objectiu és, a banda de controlar l’interior de l’edifici, detectar conductes incíviques a la zona pròxima a l’equipament municipal

L'Ajuntament de Mollerussa està duent a terme aquesta setmana les tasques d'instal·lació de sis càmeres de seguretat al Complex de L'Amistat amb l'objectiu ja anunciat de millorar la seguretat d'aquest equipament municipal i detectar conductes incíviques als carrers pròxims com són l'Onze de Setembre i el de Ciutat de Lleida.

Així ho ha explicat aquest matí l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que una de les prioritats del consistori és actuar amb contundència contra l'incivisme, dotant eines per detectar-lo i poder-lo sancionar.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un pressupost total de 3.900 euros

La instal·lació d'aquestes sis càmeres, tres de les quals seran a l'exterior (2 al carrer Onze de Setembre i 1 al carrer de Ciutat de Lleida) i tres més a l'interior, té un pressupost total de 3.900 euros (IVA inclòs), segons l'expedient de contractació del servei que consta de dues fases, una primera de cablejat interior i una segona d'instal·lació i configuració d'equips.

Imatge del teatre l'Amistat de Mollerussa
Mollerussa instal·la a L’Amistat 6 càmeres de seguretat, dues enfocades al carrer Onze de Setembre | LleidaDiari.cat

Mollerussa confia aprovar properament el Pla de sanejament per eixugar el deute acumulat des de 2019

L'Ajuntament de Mollerussa espera poder aprovar aviat el pla de sanejament que li ha de permetre contractar crèdit per poder eixugar el deute acumulat de la liquidació de 2019. Aquest puja a més de 12 MEUR i fixa la ràtio d'endeutament del consistori en un 81,77%. L'alcalde Marc Solsona ha reconegut que la situació econòmica no és «bona» i ho ha atribuït a les inversions que es van fer entre el 2018 i el 2019 però també a l'arribada de la pandèmia.

En aquest sentit, ha desmentit les afirmacions del portaveu del PSC, Joel Bastons, que ha dit que el deute puja a 15 MEUR i s'ha mostrat tranquil i confiat que aquest 2021, els comptes «es posaran a lloc» per l'arribada de projectes i activitats que faran «reconduir la situació».

Marc Solsona ha explicat que el deute bancari de l'Ajuntament de Mollerussa al tancament de 2019 era de 10.521.000 euros amb una ràtio d'endeutament del 81,77% i en aquest sentit, ha desmentit que sigui de 15 MEUR, tal com ha afirmat el portaveu socialista. Així mateix, ha assegurat que el deute a proveïdors del mateix any és de 1.579.000 euros, i no de 3 MEUR, com «insinuen alguns». L'informe d'intervenció apunta que a 2019 l'Ajuntament té una necessitat de finançament d'1,6 MEUR, que precisament és el que correspon al deute de proveïdors.


Comentaris

envia el comentari