La Mollerussa Lan Party espera arribar als 700 participants

La trobada referent a Catalunya potencia aquest any l'espai dedicat als tornejos de videojocs
Pla mitjà on es pot veure un moment de la roda de premsa de presentació de l'11a Lan Party de Mollerussa
Pla mitjà on es pot veure un moment de la roda de premsa de presentació de l'11a Lan Party de Mollerussa | LleidaDiari.cat

L'onzena edició de la Mollerussa Lan Party tornarà a batre rècords de participació amb la previsió d'arribar a les 700 persones inscrites. Ja fa uns anys que aquesta és la trobada referent dins el panorama català i amb aquest augment de participants se situarà a la tercera posició a l'àmbit estatal, darrere de Tenerife i Bilbao que registren entre 5.000 i 2.000 inscrits. L'organització d'aquest esdeveniment que aplega aficionats a la informàtica i els videojocs d'arreu del país, l'Estat i l'estranger ha fet una aposta enguany per millorar l'espai dedicat als tornejos i competicions de videojocs amb una part oberta al públic. La Mollerussa Lan Part compta amb un pressupost d'uns 25.000 euros i està organitzada per l'associació que la promou i Fira de Mollerussa.

 

Els pavellons firals de Mollerussa ja s'estan preparant per acollir l'11a edició de la Lan Party que començarà dijous que ve i s'allargarà fins diumenge. Actualment hi ha 650 persones inscrites i des de l'organització estan convençuts que se superarà la xifra de les 700 persones (100 més que l'any passat). El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha destacat aquest creixement «important, sostingut i mantingut» amb el pas dels anys. En aquest sentit, Segarra ha explicat que la Lany Party també s'adreça al públic en general mitjançant la participació de cinc empreses expositores que se sumen a la quinzena que col·laboren amb la sessió de material o l'organització d'esdeveniments durant la trobada.

 

Repeteix la proposta de la 'Lan Party Kids'

Enguany repeteix la proposta de la 'Lan Party Kids' una fórmula que es va estrenar l'any passat pensada per atansar l'esdeveniment i el món de la informàtica a escolars mitjançant visites temàtiques per a escoles. Està previst que uns 300 alumnes de diferents centres educatius visitin la Lan Party divendres, 100 més que l'any passat. L'alcalde Marc Solsona, ha destacat que la trobada «intenta recollir l'actualitat dels jocs per ordinador» entre molts altres aspectes. Edu Roca, de l'Associació Mollerussa Lan Party, ha explicat que enguany s'ha volgut «potenciar» la zona del campionat de jocs de lluita i per això s'ha firmat un acord amb l'empresa BCN Fighters que s'ocuparà de l'organització dels tornejos de videojocs tan populars com el 'Bazblue'. En total, s'han previst més de 7.000 euros en premis. A més a més, un dels tornejos serà de caràcter benèfic i es destinaran els beneficis de la inscripció a la lluita contra el càncer.

Pla obert on es poden veure els organitzadors de la Lan Party de Mollerussa
Pla obert on es poden veure els organitzadors de la Lan Party de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

 

Roca també ha destacat que s'han fet una sèrie de millores en l'àmbit d'infraestructura per tal de generar un «espai més còmode» per als participants soterrant cablejat per evitar que estiguin per terra. Roca ha remarcat que la de Mollerussa és la Lan Party més important de Catalunya i la més concorreguda, ja que la mitjana de participació en les que se celebren en altres municipis del país és de 200 persones. Així mateix, ha posat en relleu que a l'organització són una trentena de persones i que compten amb un pressupost d'uns 25.000 euros.Comentaris

envia el comentari