Catalunya Diari

Mollerussa multa dues persones gràcies a les càmeres que controlen els contenidors de la brossa

L’Ajuntament ha col·locat aquesta setmana una càmera fixa a la zona de les piscines i una de mòbil al carrer Arbeca per detectar infraccions

Imatge d'una càmera gravant contenidors de la brossa a Mollerussa
La Policia Local de Mollerussa denuncia dues persones per no llençar la brossa bé als contenidors després d’instal·lar 2 càmeres | LleidaDiari.cat

La Policia Local de Mollerussa ha denunciat aquesta setmana dues persones per no llençar correctament la brossa als contenidors incomplint així l'ordenança municipal de Convivència Ciutadana. L'actuació arriba després de la col·locació de dues càmeres de seguretat que tenen com a finalitat detectar infractors per aquesta conducta incívica i que s'han situat una de forma fixa a la zona de les piscines i una altra de mòbil al carrer d'Arbeca.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ja va anunciar durant la xerrada anual Mollerussa que va fer a mitjans de setembre, que el consistori tenia com una de les prioritats lluitar contra les actuacions incíviques a la via pública, fent un especial incís en el tema de la neteja i la recollida de la brossa.

Una fixa i una altra itinerant que s'aniria canviant de lloc

Per aquest motiu, va explicar que s'instal·larien dues càmeres de seguretat per poder fer el control, una fixa i una altra itinerant que s'aniria canviant de lloc a diferents punts de la ciutat on es detectés que no s'estava llençant correctament la brossa.

Aquestes dues càmeres han permès a la Policia Local, que en fa el control, posar dues denúncies a dos veïns per una infracció lleu i que suposa una multa de 100 euros en els dos casos. Si l'actuació incívica es repeteix, la infracció podria ser considerada greu i la multa podria ascendir a 750 euros, tal com recull l'ordenança. Val a dir que aquesta setmana també i aplicant la mateixa ordenança, la Policia Local ha denunciat un altre ciutadà per escopir en reiterades ocasions al carrer.

Fira de Mollerussa ajorna la fira Autotardor al novembre

Fira de Mollerussa ha decidit ajornar la 26a edició de la fira Autotardor, dedicada al sector d'ocasió de l'automòbil i la maquinària agrícola i industrial, al cap de setmana del 20 al 22 de novembre davant la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de la suspensió de les fires comercials dins les mesures de restricció per aturar l'increment de casos de Covid-19 a Catalunya i que regiran els quinze dies vinents.

La mesura, que afecta la data de celebració d'aquest certamen, previst per al pròxim cap de setmana del 23 al 25 d'octubre, ha portat l'ens firal a treballar de manera immediata en consensuar amb els expositors la situació i actuacions possibles, confirmant una gran majoria d'aquests el seu interès per participar i desenvolupar el certamen de forma presencial si així és possible, segons ha explicat el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure.


Comentaris

envia el comentari