Catalunya Diari

Mollerussa no descarta instal·lar més càmeres a l'espai públic

El consistori també planteja la creació d'una xarxa d'agents cívics i en breu es posarà en marxa una aplicació entre els comerços i la Policia Local per alertar de robatoris
Pla mitjà on es pot veure una jardinera plena de papers al carrer Onze de Setembre
Pla mitjà on es pot veure una jardinera plena de papers al carrer Onze de Setembre | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Mollerussa vol posar el focus durant la primera part del mandat en combatre l'incivisme a l'espai públic. L'equip de govern ja fa temps que recull queixes relacionades amb la neteja i la seguretat en zones «conflictives» com el carrer Onze de Setembre, un dels primers que es van reformar dins el Pla d'obres del centre de la ciutat. És per això que l'alcalde Marc Solsona ha dit que no descarten posar més càmeres de videovigilància que se sumarien a les 84 que ja hi ha repartides entre la via pública i diferents equipaments.

 

Així mateix, aviat es presentarà una aplicació entre els comerços i la Policia Local per alertar de robatoris i també està previst crear una xarxa de voluntaris que faran d'agents cívics. Aquest 'Pla de civisme' coordinat entre tres regidories es vol desenvolupar al llarg del 2020.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La problemàtica de l'incivisme

La problemàtica de l'incivisme en diferents zones de la ciutat de Mollerussa va ser un dels temes que es van posar de manifest en la xerrada anual que fa l'alcalde Marc Solsona al setembre per fer balanç de l'any. Alguns dels veïns que hi van assistir van apuntar als carrers Onze de Setembre o Llorens Vilaró com alguns dels més conflictius però l'alcalde ha remarcat que hi ha altres zones «més enllà d'aquestes» on també hi ha problemes.

 

Davant aquesta situació després de reformar el centre durant els darrers dos anys, Solsona ha dit que ara l'equip de govern vol posar el focus en «gestió» de l'espai públic i es desenvoluparà un 'Pla de civisme' entre tres regidories per incidir en la neteja, la seguretat i la convivència. L'alcalde ha remarcat que volen «actuar molt en la via pública», però no fent inversió sinó «gestionant aparcaments, mobilitat, civisme, o les terrasses dels bars».

Pla general on es pot veure la plaça Pla d'Urgell, al centre de Mollerussa
Pla general on es pot veure la plaça Pla d'Urgell, al centre de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

 

Un altre dels objectius d'aquest pla

Un altre dels objectius d'aquest pla de civisme serà el d'implementar l'ordenança de civisme que es va aprovar durant el passat mandat i que va sorgir de les conclusions del Consell Social de la ciutat. Així mateix, l'Ajuntament vol crear una xarxa de voluntaris per fer d'agents o observadors cívics que treballarien per implantar-lo. La ciutat de Mollerussa compta amb un desplegament de 84 càmeres de videovigilància repartides entre places i carrers però també equipaments públics. L'alcalde ha dit que estan estudiant incloure més càmeres al pressupost de l'any que ve i situar-les en aquestes zones més conflictives.

 

D'altra banda, aviat es presentarà l'aplicació 'Drag Alert' que establirà un canal de comunicació entre la Policia Local i els comerciants per fer seguiment dels delictes i els actes incívics. Aquesta aplicació comptarà amb una central de dades de les matrícules dels vehicles per «detectar els qui no fan les coses bé», ha dit l'alcalde.

 

Una entitat animalista gestionarà el refugi d'animals

L'Ajuntament de Mollerussa vol fer un «contracte menor» a finals d'any amb una entitat animalista que s'ocupi de la gestió del refugi per animals en trànsit que s'ha adequat en un dels edificis cedits per Renfe entorn de l'estació de tren. Marc Solsona ha explicat que aquest equipament que acull animals abandonats per un període limitat abans de ser traslladats a la protectora no pot funcionar només amb voluntaris sinó que hi ha d'haver un «gestor professional» que se'n faci càrrec. En qualsevol cas, l'alcalde ha remarcat que com que es tracta d'un servei «d'obligada prestació» per l'ajuntament, de cara a l'any que ve es mirarà de fer un concurs per a la gestió de l'equipament.

 

Enderroc del primer dels quatre blocs del Grup Sant Isidori

En un altre ordre de les coses, el Ple ordinari que celebrarà l'Ajuntament de Mollerussa aquesta setmana provarà l'encomana de la gestió de l'enderroc a l'Incasòl del primer dels quatre blocs del Grup Sant Isidori. L'Ajuntament s'havia de fer càrrec del projecte d'enderroc però haurà de ser l'Incasòl qui el liciti, l'encarregui i l'executi. Així doncs, segons l'alcalde Marc Solsona, el primer enderroc d'aquests blocs es podria fixar en el calendari entre finals d'any i principis del que ve.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari