Catalunya Diari

Mollerussa obre el procés per desallotjar 14 pisos del Grup Sant Isidori per garantir la seguretat

L'actuació, motivada pels informes tècnics fruit de la inspecció dels habitatges, s'emmarca dins el conveni de col·laboració amb la Generalitat signat a l'agost

El cartell de Grup Sant Isidori de Mollerussa i al darrera alguns dels habitatges
El cartell de Grup Sant Isidori de Mollerussa i al darrera alguns dels habitatges | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Mollerussa, a través de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, inicien aquesta setmana el procés per desallotjar catorze famílies dels seus habitatges ubicats al Grup Sant Isidori amb l'objectiu de garantir-ne la seguretat i també la de l'estructura de l'edifici, seguint així les recomanacions dels informes tècnics elaborats després d'inspeccionar els pisos afectats i comprovar que l'entramat de bigues no reuneix les condicions de seguretat necessàries.

En concret, l'actuació, que engloba un total de 26 habitatges dels quals únicament catorze es troben habitats actualment, s'emmarca en el conveni de col·laboració signat el passat mes d'agost a tres bandes entre el consistori i els departaments de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i el de Territori i Sostenibilitat, amb l'objectiu de resoldre la problemàtica derivada de l'estat de conservació del grup Sant Isidori.

  

Per tal de tirar endavant aquest procés, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya ja ha proveït una borsa de catorze habitatges perquè es pugui procedir a l'allotjament temporal de les famílies que hagin de deixar el seu pis i que no disposin d'alternativa d'habitatge pròpia, una intervenció que es durà a terme a través de la comissió tècnica de seguiment del conveni, que proposarà l'assignació dels pisos. Aquest mateix dilluns, tècnics de la Generalitat, del consistori i dels Serveis Socials Bàsics ja han iniciat les comunicacions a les famílies afectades per tal que, com a molt tard, el pròxim dia 26 d'aquest mes es faci efectiu el desallotjament dels pisos i el lliurament de la possessió del mateix a l'Ajuntament perquè, amb caràcter immediat, pugui prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat estructural dels edificis i procedir tot seguit a clausurar-ne l'accés. El consistori durà a terme les actuacions necessàries per a la via d'urgència per posteriorment repercutir-ne el cost econòmic a les persones afectades.

Cal recordar que en virtut del desplegament del conveni signat, l'Ajuntament va cedir a principis de mes a l'Incasòl una oficina a L'Amistat per tal d'iniciar les entrevistes amb les persones afectades i poder conèixer les necessitats de cada una de les famílies a l'hora de poder reubicar-los en altres habitatges socials. Paral·lelament, des del consistori se segueix tramitant l'expedient per determinar si és procedent declarar la ruïna econòmica del conjunt dels habitatges i donar una solució urbanística integral. De moment, els tècnics han pogut completar la inspecció a una norantena dels 160 pisos que conformen aquest grup d'habitatges.


Comentaris

envia el comentari