Catalunya Diari

Mollerussa posa un total de 28 sancions en un any pel mal ús dels contenidors de la brossa

Les infraccions han estat detectades gràcies a dues càmeres de seguretat

La Policia Local de Mollerussa ha posat en un any 28 sancions per incivisme en l'ús dels contenidors, després de la col·locació de dues càmeres de vigilància, una de fixa i una altra d'itinerant, que han incidit en tres àrees conflictives. Les actuacions formen part del Pla de civisme, engegat l'octubre de 2020 per combatre els problemes d'incivisme.

Així mateix, durant la campanya, que ha arribat a un total de 68 comunitats de veïnals, s'ha aconseguit reduir les àrees conflictives que han passat de 27 a 23. En concret, amb aquest treball de camp fet en contacte directe amb 51 administradors de finques s'ha aconseguit eliminar un total d'11 punts on es registraven problemes, encara que n'han sorgit 7 de nous, que s'han desplaçat cap a la perifèria. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!Un altre dels resultats que s'ha posat de manifest és l'increment de sol·licituds per a la recollida de voluminosos arran de la campanya, unes sol·licituds que des de gener i fins ara s'han xifrat en 357, un nombre que duplica les registrades en el mateix període de 2020, que van ser de 171.

Mollerussa posa un total de 28 sancions en un any pel mal ús dels contenidors de la brossa
Mollerussa posa un total de 28 sancions en un any pel mal ús dels contenidors de la brossa | LleidaDiari.cat

Joc responsable i recollida d'excrements de mascotes

L'informe sobre el Pla de civisme també recull dades sobre la campanya pel joc de pilota responsable, que té com a objectiu abordar el problema de convivència en places i carrers. En aquest sentit, Laia Marín ha explicat que s'ha incidit directament en 31 comerços i s'ha fet campanya informativa a peu de carrer en 13 equipaments de la ciutat amb un total de 153 intervencions. Aquest treball de camp fet a través de tècnics municipals, Policia Local i voluntaris del SOM Mollerussa ha ajudat al consistori a detectar on i quan es produeixen aquestes situacions creant espais alternatius de joc.
 

Pel que fa a la campanya per la recollida d'excrements de mascotes a la via pública, s'ha informat als propietaris de gossos censats sobre els seus drets i obligacions, però no s'ha percebut una millora significa de la situació en els carrers i el consistori valora seguir fent actuacions per conscienciar a la ciutadania, ja que malgrat l'existència d'aquesta problemàtica, en general els veïns no fan ús de l'App ni les altres vies formals que tenen a disposició per notificar aquestes incidències, segons ha indicat Marin. 

 


Comentaris

envia el comentari