Catalunya Diari

Mollerussa posarà el nom de l'1 d'Octubre a la plaça que hi ha al davant del teatre L'Amistat

Els grups municipals del PDeCAT-Demòcrates, i ERC tiraran endavant la proposta feta per l'ANC i els CDR's, entre altres

Pla obert on es poden veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Mollerussa, Engelbert Montalà
Pla obert on es poden veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Mollerussa, Engelbert Montalà | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el portaveu del grup d'ERC, Engelbert Montalà, han anunciat aquest divendres que la plaça que hi ha al davant del Teatre L'Amistat s'anomenarà a partir d'ara plaça de l'1 d'Octubre. 

Solsona ha explicat que esperen oficialitzar aquest mateix mes de juliol, al Ple ordinari, el canvi de nom, que respon a una petició popular de l'ANC, els CDR's i altres entitats com el Casal l'Arreu, Òmnium Cultural i l'Ateneu Popular. 

L'alcalde ha recordat que en aquest sentit van entrar al seu moment unes 250 signatures perquè així fos, un nombre s'ha anat incrementant amb el pas de les setmanes. L'espai escollit serà doncs, la plaça del davant el Teatre L'Amistat, que no té nom però així se la coneix. Actualment hi ha el mural al·legòric del Saló del Llibre on també hi ha la reivindicació dels llaços grocs.

L'acte inaugural es farà el diumenge 30 de setembre, a la tarda, en un acte que segons Marc Solsona es pretén que sigui «important per a la ciutat». Per la seva part, Engelbert Montalà ha recordat que els fets de l'1 d'octubre «marcaran i marquen l'esdevenidor del qual serà la història del país i com no podia ser d'una altra manera la ciutat havia de tenir un espai reservat a aquells fets».

Altres localitats que han canviat el nom

Cal recordar que altres localitats lleidatanes han decidit recordar aquell emblemàtic a Catalunya amb la col·lació del nom d'1-O a diferents equipaments municipals. El més recent ha estat l'Ajuntament de Balaguer que, la setmana passada, va aprovar nomenar el seu pavelló municipal Primer d'Octubre. Una altra va ser la capital de les Garrigues, les Borges Blanques, que fa uns mesos va estrenar la plaça 1 d'octubre a la ciutat.

No obstant això, hi ha altres consistoris, com el de Lleida, que després de la celebració dels plens s'han negat a canviar el nom d'actuals carrers o places pel d'1-O. Concretament, a Lleida, es demanava donar-li aquest nom a la plaça del barri de Cappont on més càrregues policials hi van haver l'esmenat dia d'octubre. En aquest cas, per al moment, el canvi de nom haurà d'esperar una mica més.


Comentaris

envia el comentari