Catalunya Diari

Mollerussa prepara una nova fira Expoclàssic, ara, tota a l'aire lliure

El director ha presentat el nou format de l'Expoclàssic d'enguany marcat per la situació sanitària i que ha portat a reduir la fira a només una jornada

Imatge del cartell d'Expoclàssic
Més de 30 expositors fan confiança a la fira Expoclàssic de Mollerussa, que se celebrarà aquest dissabte a l’aire lliure | LleidaDiari.cat

Satisfacció de Fira de Mollerussa per reprendre, aquest dissabte dia 19 amb el certamen Expoclàssic, l'activitat firal després de "l'aturada forçosa" al mes de març arran de la pandèmia provocada per la Covid-19 i esdevenir, amb aquest saló, en una de les primeres fires que es desenvoluparan.

Així ho ha expressat el director de l'ens firal, Xavier Roure, en la roda de premsa de presentació del certamen, i en la qual ha estat acompanyat per Joaquim Fabrés, tècnic de l'ens firal. En la seva intervenció, Roure ha valorat també de forma molt positiva la bona resposta dels expositors amb gairebé 35 inscrits, xifra similar a la d'anys anterior.

El director ha presentat el nou format de l'Expoclàssic d'enguany marcat per la situació sanitària i que ha portat a reduir la fira a només una jornada –dissabte dia 19- o el fet d'optar per desenvolupar-la a l'aire lliure –al lateral dels Pavellons Firals–, opció aquesta última que, d'altra banda, li dona una gran visibilitat, ha valorat. El director ha continuat detallant també les diferents mesures que es portaran a terme davant la normativa sanitària actual i que passa pel tancamnt del Recinte amb l'habilitació de dos accessos i control d'aquests; un aforament de 400 persones; la identificació dels assistents; reforç de la neteja, i disponibilitat de gel hidroalcohòlic, entre altres.

 

Novetats i 25è aniversari

Malgrat que no es va poder celebrar al mes de maig com estava prevista en un principi ni tampoc tot el cap de setmana del 19 i 20, la qual cosa ha comportat haver de postergar per l'any vinent la 27a Trobada de Motos Clàssiques 'Ciutat de Mollerussa' així com les exposicions que s'havien programat, la 25a edició de l'Expoclàssic podrà finalment desenvolupar-se i ho farà amb novetats.

Així, la fira d'enguany serà d'entrada gratuïta per als visitants, els quals ho podran fer de 10 del matí a les 8 del vespre, i a més hi comptarà amb un Mercat d'Antiquaris, amb una desena de participants, fruit de les converses de l'ens firal amb l'Associació d'antiquaris i brocanters de Mollerussa, organitzadora del Mercat d'Antiguitats dels diumenges a la capital del Pla d'Urgell. En aquest sentit, el director de Fira de Mollerussa ha valorat la integració d'aquest col·lectiu a l'Expoclàssic contribuint en l'atractiu de la convocatòria.

Expositors contents i amb ganes de fer fira

D'altra banda, el director ha manifestat la bona predisposició dels expositors inscrits a l'Expoclàssic, «amb ganes de fer fira i negoci», alhora que s'ha mostrat satisfet per l'oportunitat de l'ens firal de poder portar a terme la convocatòria. Sobre aquest punt, Roure ha mostrat la seva convicció del paper de les fires per la seva utilitat i com a «eina de promoció econòmica i de dinamització sectorial», si bé en aquests moments també ha advocat per complir estrictament «les restriccions i les recomanacions sanitàries oportunes».

Pel que fa als expositors amb parades de recanvis per a l'automòbil i motos històrics i clàssics, accessoris i col·leccionisme, el director ha informat que els participants són en la seva major part de Catalunya i del País Valencià, alguns dels expositors habituals en darreres edicions però que la seva procedència era més llunyana han optat per no participar enguany pel fet de reduir la convocatòria a una única jornada.

Davant les possibilitats de pluja de dissabte, el director ha afirmat que en cas que així fos la fira se celebrarà igualment, si bé es traslladarà al Pavelló Firal del 125è aniversari.


Comentaris

envia el comentari