Catalunya Diari

Mollerussa promou 2 nous polígons de 15 hectàrees

L'Ajuntament inicia els tràmits i fa la comunicació a 13 propietaris de 14 finques de l'entorn del Polígon Ponent

Pla general on es pot veure l'accés a la Deixalleria de Mollerussa
L'Ajuntament inicia els tràmits i fa la comunicació a 13 propietaris | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Mollerussa promou dos nous polígons industrials de 15 hectàrees per donar resposta a la demanada dels darrers anys. L'alcalde Marc Solsona ha explicat a l'ACN que aquesta setmana s'envia a 13 propietaris de 14 finques de l'entorn del Polígon Ponent una comunicació amb aquesta planificació estratègica on s'informa que el consistori té la voluntat d'iniciar els tràmits urbanístics per crear 2 nous polígons.

En la missiva se'ls «insta» també a tramitar l'operació de manera conjunta i es fixa un termini de dos mesos per donar resposta. L'alcalde ha reconegut que hi ha «pressió» industrial per créixer a la ciutat i ha assegurat que en els darrers anys empreses que s'havien interessat per venir no ho han pogut fer per falta de sòl.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un total de 153.952 metres quadrats

Aquestes 14 finques de 13 propietaris a qui s'ha enviat la carta sumen un total de 153.952 metres quadrats diferenciats en dos sectors: un de 98.370 metres quadrats on hi ha 9 propietaris, i un altre de 55.582 metres quadrats amb 5 propietaris. Tenen dos mesos per respondre i decidir si la promoció es fa de forma «cooperativa o a través d'altres sistemes que preveu la normativa».

Els terrenys es troben en la zona denominada com a SUB 9 i estan situats entorn de la Deixalleria i la Ronda Ponent, que comunica amb l'autovia A-2 i les carreteres LV-2001 que va a Torregrossa i la L-200, que porta fins a les Borges Blanques. L'Ajuntament té la voluntat d'iniciar els tràmits urbanístics per agilitzar la creació d'aquests 2 polígons, que se situarien al costat d'un ja existent, el Polígon Ponent.

Segons Solsona, és el primer pas d'altres que es faran en aquest sentit en diferents zones de la ciutat, però s'ha decidit començar per aquest punt perquè ja està actiu industrialment parlant i es donarà continuïtat al polígon existent. Per l'alcalde, això suposarà que aquesta nova zona industrial sigui «més atractiva» i ha assegurat que ja tenen constància de «moviments i inquietuds industrials» que demanden poder créixer en aquest punt.

Diversos polígons de grans dimensions

A la capital del Pla d'Urgell hi ha diversos polígons de grans dimensions que estan subjectes a l'activitat empresarial de diferents empreses que han crescut des que van iniciar la seva activitat industrial. Això no obstant, pel que suposarà en volum de parcel·les, aquesta promoció de sòl industrial que s'està impulsant ara serà la més important de la ciutat. De fet, l'alcalde assegura que no es promou nou sòl industrial a la ciutat, almenys des dels darrers 15 anys.

Segons l'alcalde, Mollerussa no té actualment «pressió residencial per créixer» però si industrial. En aquest sentit, l'objectiu no només està fixat en aquests dos polígons sinó que en un futur també se'n promourà un altre entorn de la L-2001 que és la carretera de Torregrossa i a la LP-3322, entre el cementiri municipal i l'autovia A-2.

Finalment, Solsona ha reconegut que en els darrers anys hi havia hagut interès d'empreses de la província que havien consultat per instal·lar-se a Mollerussa però al no disposar de sòl industrial s'havia «perdut alguna oportunitat». L'alcalde ha assegurat que això es vol canviar en els quatre anys vinents perquè «l'activitat funciona a les empreses i la gent es vol quedar aquí».

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari