Catalunya Diari

Mollerussa programa els Tallers d’Estiu amb l’art com a eix del 28 de juny al 3 de setembre

També organitza un camp de treball per a joves de 12 a 17 anys per millorar la plaça del Grup La Forestal sota la mentoria de La Panera

L'Ajuntament de Molelrussa torna a organitzar els Tallers d'Estiu per a infants de 3 a 11 anys, que preveu dur a terme del 28 de juny fins al 3 de setembre amb l'art com a eix principal a les instal·lacions de l'escola Mestre Ignasi Peraire, on s'implementaran les mesures de prevenció i seguretat establertes amb controls de temperatura, grups bombolla de 10 infants i mascareta obligatòria a partir dels 6 anys, tot i que si la normativa ho acaba permetent només seria si s'hagués d'estar en espais tancats.

Així ho han explicat aquest matí l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el director de la cooperativa de lleure Qualia, Lluís Nadal, i la tècnica de Joventut, Montse Llobera, els quals han presentat també el Camp de treball local per a divuit joves de 12 a 17 anys, els quals s'encarregaran de dur a terme del 5 al 23 de juliol una intervenció a la plaça del grup La Forestal d'Urgell sota la mentoria del Centre d'Art La Panera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de la presentació dels tallers d'estiu a Mollerussa
Mollerussa programa els Tallers d’Estiu amb l’art com a eix del 28 de juny al 3 de setembre | LleidaDiari.cat

Pel que fa als Tallers d'Estiu, el preu s'estableix en 39 euros la setmana

Pel que fa als Tallers d'Estiu, el preu s'estableix en 39 euros la setmana, un euro més que l'any passat en què, tot i implantar totes les mesures de seguretat i prevenció marcades es van mantenir els preus i va ser l'Ajuntament qui va assumir els costos suplementaris. També es mantenen els descomptes ja establerts com són la reducció de 5 euros en famílies nombroses o monoparentals i els 5 euros per a un segon germà inscrit la mateixa setmana.

Tot i que l'horari dels tallers, serà de 9 a dos quarts de 2 es manté el servei d'acollida prèvia a partir de dos quarts de 9. El que no s'oferirà enguany serà el servei de menjador que s'havia anat oferint en anys anteriors al detectar-se que no hi ha demanda suficient per poder oferir-lo ajustat de preus.

Les preinscripcions es poden fer a través de la web www.lleurequalia.cat o bé a www.mollerussa.cat Val a dir que per qüestions organitzatives cal fer la inscripció com a màxim el dimecres de la setmana anterior a la que es vulgui començar l'activitat, la qual inclourà dos dies a la setmana algunes activitats en anglès per aprendre'l a través de jocs lúdics i recreatius, pensats per edats i nivells. També s'inclou una hora de piscina cada dia.

Objectiu: fomentar la participació dels joves en el disseny de la ciutat

Quant al camp de treball, després de l'èxit del qual es va dur a terme el passat estiu amb la intervenció al carrer de la Vilaclosa i que va ser distingit per la Generalitat amb el 34è Premi Jaume Ciurana en la categoria de civisme, enguany s'ha triat com a indret a millorar la plaça del Grup La Forestal amb tallers artístics de pintura mural i la creació de mobiliari amb material reciclat i jardineria ecològica.

Per fer el disseny de les millores s'ha comptat amb la col·laboració del Centre d'Art La Panera, així com al col·lectiu d'artistes Art Pla i també s'ha fet una consulta a la comunitat de veïns. Els objectius d'aquest camp són fomentar la participació dels joves i de la comunitat en el disseny del seu entorn pròxim i reconfigurar l'espai públic en un procés de codisseny i de construcció participativa basada en un model de consum sostenible i ecològic. Participar al camp de treball serà gratuït i tindrà com a compensació un abonament de temporada per a les piscines d'estiu.


Comentaris

envia el comentari