Catalunya Diari

El pressupost 2022 de l'Ajuntament de Mollerussa serà un 4,5% inferior al de l'any passat

El consistori preveu recuperar la gestió directa del servei de jardineria municipal i es contractaran 8 persones

El pressupost 2022 de l'Ajuntament de Mollerussa serà un 4,5% inferior al de l'any passat i es quedarà en uns 14,7 MEUR a diferència dels més de 15 MEUR destinats el 2021. Així ho ha anunciat aquest dimarts l'alcalde Marc Solsona que també ha avisat que probablement els comptes no s'aprovaran fins al febrer, ja que encara s'estan acabant de «tancar».

Per aquest motiu, no s'ha entrat al detall de quines seran les partides destinades a cada capítol tot i que sí que s'ha avançat que un dels aspectes que inclouran seran la previsió de recuperar la gestió directa del servei de jardineria municipal, que en els darrers anys havia anat a càrrec d'una concessionària. En aquest sentit, es preveu la contractació de 8 persones.

Solsona ha reconegut que en els darrers temps han rebut molta «pressió» amb relació a la gestió de la jardineria del municipi i per aquest motiu, s'havia encarregat un estudi intern per avaluar els costos i la dotació de personal que caldria per afrontar en clau directa aquests treballs. S'ha estimat que caldran 8 persones, de les quals 6 seran oficials, 1 encarregat i 1 tècnic. Així mateix, el cost d'aquesta gestió s'aproxima als 30.000 euros mensuals de la concessió actual.

Imatge de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona
El pressupost 2022 de l'Ajuntament de Mollerussa serà un 4,5% inferior al de l'any passat | LleidaDiari.cat

El retorn de la gestió directa del servei de jardineria

L'alcalde valora positivament el retorn de la gestió directa del servei de jardineria, ja que previsiblement es millorarà gràcies a un major «control". A més a més, ha indicat que les persones que es contractaran podran complementar altres àrees municipals quan hi hagi incidències com temporals de neu o pluja.

El pressupost per aquest 2022 s'està acabant de tancar per part de l'equip de govern i el més probable és que no serà fins al febrer que es portarà al Ple per ser aprovat. Un dels punts on es posarà el focus serà el de les partides d'arranjament, inversió i manteniment de camins i carrers, que es duplicarà i passarà dels 100.000 a 200.000 euros.

El PSC critica que encara no hi hagi pressupost

El grup municipal del PSC ha criticat que a mitjans de gener encara no hi hagi pressupost i el portaveu Joel Bastons ho ha considerat com una «anomalia flagrant»i un exemple més de la «deixadesa» de l'equip de govern. Segons Bastons, l'actual govern municipal no té full de ruta i considera que la ciutat perd força i es deteriora cada cop més per l'estat dels carrers, el carril bici o l'augment de locals comercials buits.

Bastons també ha lamentat que no hi hagi constància que el consistori hagi presentat cap projecte als fons Next Generation, però ha destacat que almenys, per aquest 2022 hi haurà un increment de l'aportació del govern espanyol en el marc dels PGE i el lliurament a compte de la Participació en tributs de l'Estat. Tot plegat, 500.000 euros segons el portaveu socialista.


Comentaris

envia el comentari