Catalunya Diari

Mollerussa tindrà un nou institut el proper curs

L’Ajuntament treballa per definir en breu l’emplaçament definitiu del centre que oferirà inicialment dues línies en previsió d’incrementar-les a tres

El director territorial d'Ensenyament (dreta), Miquel Àngel Cullerés, ha fet l'anunci a l'Ajuntament
El director territorial d'Ensenyament (dreta), Miquel Àngel Cullerés, ha fet l'anunci a l'Ajuntament | LleidaDiari.cat

Mollerussa comptarà el curs vinent amb un nou institut de secundària, que es preveu ubicar en uns terrenys pròxims l'escola Les Arrels i que sortirà amb una oferta inicial de dues línies, en previsió que puguin arribar a ser tres. Així ho han anunciat aquest dimarts l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la regidora d'Ensenyament, Mònica Segués, i del director territorial d'Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, el qual ha dit que el Departament ha pres aquesta decisió un cop analitzada l'evolució demogràfica prevista per als deu anys vinents relativa a la capital però també a la resta de la comarca. 

En aquest sentit, ha indicat que el creixement sostingut de la població en aquesta franja d'edat farà necessari dotar la comarca d'entre nou o dotze línies de secundària en funció del curs i que s'ha optat per edificar un nou centre abans que massificar els dos existents, el Terres de Ponent i la Serra, que en l'actualitat compten amb quatre línies cadascun. Per la seva part, l'alcalde de Mollerussa ha celebrat que el departament hagi vist avinent que el nou centre sigui també a la capital del Pla d'Urgell com els altres dos amb què es compta en l'actualitat i ha assegurat que des de l'Ajuntament ja es treballa per dotar els terrenys necessaris on ubicar-lo, per al qual es preveu una finca d'uns 7.000 metres quadrats.

Solsona també ha explicat que tot i la construcció d'aquest nou equipament, el departament també manté el compromís de seguir amb l'ampliació d'obra prevista a l'institut Terres de Ponent. Pel que fa al nou centre, que es construirà per fases en funció de les necessitats i amb mòduls prefabricats donada la urgència de la seva posada en funcionament, Cullerés ha indicat que la proposta és que aculli l'alumnat procedent de l'escola Les Arrels de Mollerussa així com de Vila-sana, de Golmès i d'El Poal, amb adscripció única, i que l'alumnat d'El Palau d'Anglesola, tingui doble adscripció i pugui escollir entre el nou centre i l'institut Terres de Ponent. 

El director territorial ha afegit que pròximament es farà la selecció de l'equip directiu de l'institut de nova creació amb la voluntat que continuï la línia pedagògica dels centres acollidors, amb una metodologia basada en alguns casos com el de Les Arrels en el treball per projectes. També ha indicat que es preveurà el transport per al cas de l'alumnat que es desplacin des de comarca cap a la capital, tal com també es fa en el cas de l'institut La Serra.


Comentaris

envia el comentari