Catalunya Diari

Mollerussa tramita al Procicat l'informe per fer la Fira de Sant Josep

L'última resolució de Salut del 24 d'abril passat permet la celebració d'activitats firals amb autorització prèvia

Fira de Mollerussa ja té a punt el Pla de Contingència i Prevenció de la covid-19 per a la celebració els dies 4, 5 i 6 de juny de la 148a Fira de Sant Josep. El document serà enviat dilluns vinent al Comitè de Direcció del Pla d'Actuació del Procicat per a la seva autorització, un cop s'emeti l'informe favorable de l'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell.

Així ho ha explicat aquest dijous el director de l'ens firal, Xavier Roure, en una reunió mantinguda amb expositors del Saló de l'Automòbil d'aquesta fira, mentre que la setmana que ve es reunirà amb la resta d'expositors del certamen. L'última resolució de Salut del 24 d'abril permet la celebració d'activitats firals – fins ara suspeses – amb autorització prèvia.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En la seva intervenció, el director de Fira de Mollerussa ha valorat el fet que l'última resolució del Departament de Salut SLT/1178/2021 del 24 d'abril passat permeti la celebració d'activitats firals (fins ara les fires estaven suspeses), amb autorització prèvia del Procicat de l'esdeveniment concret, un cop emès l'informe favorable de l'ajuntament corresponent i sempre que es duguin a terme en un recinte firal i l'organització de l'activitat disposi d'un pla de contingència i prevenció de la covid-19.

Pla obert on es pot veure un moment de la reunió de Fira de Mollerussa amb els expositors del Saló de l'Automòbil de la FIra de Sant Josep
Mollerussa tramita al Procicat l'informe per fer la Fira de Sant Josep al juny | LleidaDiari.cat

El certamen va canviar la seva data tradicional

Aquesta resolució de Salut, juntament amb l'aixecament de les restriccions de mobilitat a Catalunya i l'acceleració de la campanya de vacunació amb l'arribada d'un més gran nombre de vaccins en les darreres setmanes i que es preveu continuï augmentant al llarg del mes de maig, han estat tres dels punts als quals s'ha referit el director a l'hora de mostrar la confiança i il·lusió de l'ens firal per tirar endavant amb la 148a Fira de Sant Josep. El certamen va canviar la seva data tradicional del març per als dies 4, 5 i 6 de juny per tal de poder oferir una fira amb garanties.

El director, que ha aprofitat un cop més per reivindicar el paper de les fires en el procés de recuperació econòmica del país, ha assenyalat que la reunió d'aquest dijous tenia com a objectiu també copsar les opinions de les firmes participants en un espai comú, traslladar-los la situació del certamen quan falten només cinc setmanes per celebrar-se i fer-los coneixedors del nou pas de Fira de Mollerussa per a la celebració de la 148a Fira de Sant Josep amb l'elaboració del Pla de Contingència i Prevenció que es tramitarà al Procicat.

Una garantia que es farà una fira segura

Xavier Roure ha indicat també que les mesures i actuacions contemplades en aquest Pla de Contingència que afectin l'organització general i als mateixos expositors els hi seran enviades un cop tinguin l'aprovació del Procicat, ja que pot ser aquest organisme podria modificar algunes d'elles. En el marc de la reunió ha quedat també palès que l'aprovació del Pla per part del Procicat serà una garantia que es farà una fira segura.

La trobada amb els expositors ha tingut lloc a L'Amistat de Mollerussa i han participat una vintena d'assistents en representació de les firmes participants del Saló de l'Automòbil, ubicat al recinte de les Piscines. En la reunió, el director ha estat acompanyat pels tècnics de Fira, Ramon Xinxó i Joaquim Fabrés.


Comentaris

envia el comentari