Catalunya Diari

Mollerussa treu els vestits de paper al carrer en 12 vitrines il·luminades

Tot i suspendre el 57è Concurs de Vestits de Paper, la ciutat viurà l’esdeveniment engalanat carrers i aparadors comercials amb vestits

Imatge d'un dels vestits de paper de Mollerussa
Mollerussa treu els vestits de paper al carrer en 12 vitrines il·luminades que lluiran fins el dia 27 al centre | LleidaDiari.cat

Dotze vestits de paper representatius de les 3 categories del Concurs de Vestits de Paper lluiran fins al pròxim 27 de desembre al centre urbà a l'interior de vitrines de vidre il·luminades de 2 metres d'alçada per 1,5 d'amplada. L'objectiu de l'Ajuntament i de la Regidoria de Cultura amb aquesta mostra és que la ciutadania pugui seguir vivint la tradició de la festa del paper, que havia de celebrar la seva 57a edició el pròxim dissabte dia 12.

La mostra ha quedat inaugurada aquest dijous amb una visita guiada per part de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la corporació i representants del sector comercial,. Solsona ha dit que amb aquesta mostra «s'obre una altra manera d'entendre i de viure el concurs que pot ser un gran descobriment per a la gent de Mollerussa i també de fora». En aquest sentit, ha assegurat que «visitar l'exposició pot ser una bona excusa per venir a Mollerussa i gaudir del passeig pel renovat centre de la ciutat». Així mateix, ha apel·lat al civisme perquè tothom se'n pugui beneficiar i ha explicat que totes les vitrines estan controlades per videovigilància.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una dotzena d'establiments comercials

L'exposició es completa amb la participació d'una dotzena d'establiments comercials als quals s'ha demanat participar en la mostra exposant diferents peces del fons del Museu de Vestits de Paper en els seus aparadors. Val a dir que amb aquesta decoració es completa la il·luminació nadalenca que es va obrir el passat 27 de novembre i que compta, a banda dels 170 elements aèries en diferents carres de la ciutat, amb 5 elements gegants singulars per tal que la ciutadania hi pugui interactuar.

Les vitrines, que inclouen 8 vestits de la categoria d'Època, 3 de Fantasia i 1 de Moda Actual, tindran un recorregut urbà que passarà per la plaça de l'Ajuntament, la plaça de Manuel Bertrand, la plaça Major i la plaça del Pla d'Urgell i també el carrer de la Vilaclosa i el carrer de Ferrer i Busquets, just davant de l'edifici de Serveis Socials i que servirà de reclam que es podrà veure al pas per l'antiga N-II. Les peces escollides són vestits que han estat premiats en el marc de les diferents edicions del concurs i són una mostra representativa de les modistes que han participat al llarg d'aquests anys.


Comentaris

envia el comentari