Catalunya Diari

Moltes noies en el primer curs de l'INEFC als Pirineus

Un raid d'aventura de 24 hores dona el tret de sortida als nous estudis universitaris de la Seu d'Urgell

Els 40 alumnes de primer curs de l'INEFC Pirineus han començat les classes aquest dimarts amb un seguit d'actes d'acollida previs a la inauguració oficial dels nous estudis, prevista per aquest dimecres.
 

Cal destacar que gairebé la meitat dels estudiants són noies, una xifra superior a la dels altres dos centres de Catalunya i que fa que, en termes globals, hagi arribat enguany al 30%.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A banda de conèixer les aules del Centre Cultural Les Monges de la Seu d'Urgell, on provisionalment faran les classes teòriques fins que es construeixi un nou edifici. De moment, s'ha organitzat un raid d'aventura de 24 hores que ha arrencat a les instal·lacions del Parc del Segre i preveu arribar a fer nit al nucli de Bellestar, a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). 
 

«És un moment que hem somiat i ens hem imaginat moltes vegades i avui s'ha materialitzat». Amb aquestes paraules ha resumit el director de l'INEFC, Edu Inglés, el que ha suposat la posada en marxa del nou grau universitari de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) a la Seu d'Urgell.
 

Pla obert de la quarantena d'alumnes de primer curs del nou INEFC Pirineus, a l'exterior del Centre Cultural Les Monges de la Seu d'Urgell, on duen a terme les classes teòriques
Pla obert de la quarantena d'alumnes de primer curs del nou INEFC Pirineus, a l'exterior del Centre Cultural Les Monges de la Seu d'Urgell, on duen a terme les classes teòriques | LleidaDiari.cat

Moltes sol·licituts d'inscripció durant el juny

De fet, durant el mes de juny, els estudis van rebre un total de 567 sol·licituds per cobrir les 40 places ofertes aquest primer any. D'entre els alumnes que el comencen, una bona part són provinents de diferents punts del Pirineu, tant de Catalunya com l'Aragó i Navarra

Pel que fa a l'organització del grau, compta amb diverses assignatures i es busca tant que la part teòrica i com la pràctica quedi igualada. Quant a les activitats al medi natural programades, enguany estaran dedicades al piragüisme, l'esquí alpí i l'snowboard. En aquesta primera jornada d'acollida que s'ha celebrat aquest dimarts, els alumnes han après a fer anar el campus virtual i els diversos aplicatius i serveis que ofereix la Universitat de Lleida (UdL), on estan adscrits aquests estudis. Posteriorment, en equips de quatre persones s'han dut a terme diferents proves d'orientació a peu, en bicicleta i caiac, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari