Catalunya Diari

El Monestir de les Avellanes inicia la restauració de la porta gòtica de l'església

Els treballs se centraran en una primera neteja i consolidació de les parts més deteriorades

El Monestir de les Avellanes (Noguera) ha iniciat aquesta setmana el procés de conservació i restauració de la porta gòtica de la seva església, un dels elements patrimonials d'origen medieval (s. XIV) que es preserven al monestir, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

Els treballs se centraran en una primera neteja i consolidació de les parts que presenten més deteriorament. La porta exterior de l'església és una estructura de concepció romànica, però amb elements de transició al gòtic. Conté capitells amb representació icnogràfica que evidencia l'estreta relació que existia entre el monestir i els comtes d'Urgell. És també un testimoni d'un dels moments de major esplendor que va viure l'abadia, al llarg dels seus 850 anys d'història.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla general dels treballs de restauració que s'han iniciat a la porta gòtica de l'església del Monestir de les Avellanes
El Monestir de les Avellanes inicia la restauració de la porta gòtica de l'església | LleidaDiari.cat

Els treballs de restauració de la porta van a càrrec del conservador lleidatà Ramon Solé

Els treballs de restauració de la porta van a càrrec del conservador lleidatà Ramon Solé, acompanyat de tres estudiants que realitzen les pràctiques de final de carrera a l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Aquesta relació del monestir amb l'ESCRBC va iniciar-se el 2013 arran del procés de restauració del claustre romànic.

Fins ara, les diferents actuacions s'havien dut a terme al claustre i, a partir d'aquest any, continuaran a la porta gòtica. En els diferents campus de pràctiques realitzats al Monestir des del 2013 hi ha passat 18 alumnes que han tingut l'oportunitat de treballar sobre un monument real, així com de acomplir projectes vinculats aels seus estudis.


Comentaris

envia el comentari