Catalunya Diari

Montgai potencia la cosmètica natural en la propera Fira del Sabó

El certamen se celebra el 21 d'abril amb un intens programa de xerrades i demostracions

Imatge d'arxiu de la Fira del Sabó de Montgai | LleidaDiari.cat

La cosmètica natural guanya protagonisme en la pròxima edició de la Fira del Sabó que se celebra a Montgai el 21 d'abril. El certamen, un referent del sector a tota la península, arriba ja a l'11a edició, i ho fa mostrant un gran ventall de sabons artesanals i terapèutics, molts dels quals s'elaboren al mateix obrador que hi ha al poble.

Enguany, també s'ha volgut potenciar la gran varietat de productes naturals en el ram de la cosmètica, que també confeccionen els artesans i artesanes del sabó, i que cada cop tenen més protagonisme i demanda. És el cas de cremes, desmaquilladors, desodorants i un llarg etcètera de productes que tindran una presència destacada a la cita.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Inauguració a càrrec de la consellera de Justícia, Ester Capella

De fet, la cosmètica natural ha vingut per quedar-se i la prova és que el mateix nom de la fira ha passat a incorporar aquest concepte. La Net. Fira del Sabó i la Cosmètica Natural comptarà amb una inauguració, a les 12.00 hores, a càrrec de la consellera de Justícia, Ester Capella.

  

També estan previstes conferències i xerrades sobre plantes que s'utilitzen per al sabó i la cosmètica, i que es realitzaran a l'espai cultural de Lo Carreró. La Net. Fira del Sabó i la Cosmètica natural de Montgai acollirà els millors artesans saboners i es complementarà amb atractives demostracions dels processos d'elaboració del sabó recollits al Costumari Català, des de l'arribada de la matèria primera (olis i greixos usats) fins a la bullida d'aquests productes i l'obtenció de les preuades pastilles de sabó. La demostració de les accions de bullir el sabó i de tallar la mola tindran lloc a la plaça Prat de la Riba.

Tallers de sabó i parades de productes artesans

A banda de la quinzena d'artesans saboners, el certamen acollirà una vintena més de parades de productes elaborats artesanalment, que s'ubicaran al voltant de la plaça Prat de la Riba i a l'avinguda Pare Mirats. També hi haurà un apartat de tallers infantils per als més petits, així com animació teatral, jocs pels més petits i bombolles gegants durant tota la fira.

Com és habitual, els dies previs a la celebració del certamen, les mestres saboneres de Montgai organitzen tallers d'elaboració de sabó artesà. El principal objectiu és ensenyar a fer sabó artesà a partir de l'oli de cuina usat. Així, els assistents col·laboren en el reciclatge i eviten que aquest residu es llenci a la natura. L'oli que es genera cada dia a casa és un dels més tòxics i problemàtics per al medi ambient, ja que un sol litre abocat per l'aigüera pot contaminar fins a 100.000 litres d'aigua. Enguany, el taller es farà el dissabte 13 d'abril.

Cartell de la fira del sabó
Cartell de la fira del sabó | LleidaDiari.cat

 

Marxa Popular del Baix Sió

La Net. Fira del Sabó començarà a primera hora del matí amb la quarta edició de la Marxa Popular del Baix Sió, on els participants, que poden escollir entre dos recorreguts de 13'3km (Xoriguer) i 23'6km (Sisó), descobriran un patrimoni ric i divers. La marxa està inclosa en el projecte Marxa.cat (promogut per l'Associació Atlètica Km 0 Ponent) i les inscripcions es poden fer on-line a http://marxabaixsio.cat/ o presencialment a l'Ajuntament de Montgai.

Cartell de la IV Marxa del Sió
Cartell de la IV Marxa del Sió | LleidaDiari.cat

 

  


Comentaris

envia el comentari