Catalunya Diari

Els Mossos demanen la implicació del poder legislatiu per acabar amb els cultius de marihuana a Catalunya

Es lliuren 209 felicitacions, 6 condecoracions i 1 reconeixement en el Dia de les Esquadres de la Regió Policial Ponent

El cap de la Regió Policial de Ponent (RPP), Jordi Dalmau, ha reconegut estar «preocupat» pel creixement exponencial de grups criminals que s'estan instal·lant a Catalunya dedicats al cultiu i tràfic de marihuana i ha demanat la implicació dels poders legislatiu i executiu per fer front a aquest problema.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Ho ha dit durant la celebració del Dia de les Esquadres de la RPP que s'ha fet aquest dijous a la Seu Vella de Lleida i en què s'han lliurat 209 felicitacions, 6 condecoracions i 1 reconeixement tant a membres del cos, com a membres d'altres cossos de seguretat i també ciutadans. Precisament, el reconeixement ha estat pel sergent dels Mossos ferit el 8 de setembre en una actuació contra el tràfic de marihuana a Alcoletge (Segrià). 
 

En total s'han lliurat 209 felicitacions a 182 Mossos; 13 policies d'altres cossos de seguretat, com ara a 5 agents de la Guàrdia Urbana de Lleida i a 4 de la Policia Local de Tàrrega; també 7 ciutadans i a 7 membres del cos administratiu dels Mossos. Així mateix, s'han lliurat 6 condecoracions i un reconeixement.

Pla general d'alguns dels Mossos que han rebut condecoracions i felicitacions en el Dia de les Esquadres de la Regió Policial de Ponent, a la Seu Vella. Imatge del 21 d'octubre de 2021
Pla general d'alguns dels Mossos que han rebut condecoracions i felicitacions en el Dia de les Esquadres de la Regió Policial de Ponent, a la Seu Vella. Imatge del 21 d'octubre de 2021 | LleidaDiari.cat

Catalunya: principal productora de marihuana d'Europa

D'entre els reconeixements, Dalmau ha destacat el fet a dos mossos de la comissaria de les Borges Blanques que van detenir en una benzinera de les Garrigues, mentre fugia, un home que va disparar contra un camioner a Vilanova de la Barca el 27 de gener de 2020. «El gran gruix del cos són els agents de seguretat ciutadana però la feina que fan, tot i ser molt important, és menys vistosa que actuacions que fan els companys d'investigació, per exemple. És per això que em fa especial il·lusió el seu reconeixement», ha dit.
 

Per altra banda, Dalmau ha lamentat que Catalunya sigui la principal productora de marihuana d'Europa i ha demanat que es treballi conjuntament per frenar l'augment de grups criminals que s'hi instal·len perquè, només des dels cossos policials, és molt complicat fer front a aquest problema. «Si no volem que Catalunya és converteixi en la seu d'aquests grups organitzats, és responsabilitat de tothom fer-hi front», ha dit.
 

En aquest sentit, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha assegurat que atendre aquest problema és una de les màximes prioritats de la Generalitat i en particular del Departament d'Interior perquè no només afecta la seguretat sinó també a la salut pública.


Comentaris

envia el comentari