Catalunya Diari

Els Mossos demanen utilitzar les galeries de tir de Talarn per evitar desplaçaments a la Seu d'Urgell

El sindicat denuncia la «deixadesa i decadència» que està patint la Regió Policial del Pirineu

Dos agents dels mossos d'esquadra
USPAC demana utilitzar les galeries de tir de Talarn per evitar desplaçaments a la Seu d'Urgell | Mossos d'esquadra

El sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra ha demanat tornar a utilitzar les galeries de tir de l'Acadèmia militar de Talarn (Pallars Jussà) per evitar desplaçaments a la Seu d'Urgell (Alt Urgell).

Els agents destinats a Vielha i Pont de Suert, per fer pràctiques de tir i anar a la Seu d'Urgell, han de fer dos ports de muntanya amb «el perill que això comporta, sobretot a l'hivern» quan les carreteres estan nevades i glaçades, argumenta el sindicat. USPAC denuncia «la deixadesa i decadència» que està patint la Regió Policial del Pirineu i ja ha demanat vestits d'hivern per a tots els agents i recursos materials dels quals no disposen. El sindicat també demana un pla hivernal pel Pirineu com es fa a l'estiu a les costes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El sindicat recorda que la zona del Pirineu és una zona turística

El sindicat recorda que la zona del Pirineu és una zona turística, durant totes les èpoques de l'any, on hi ha moltes segones residències, estacions d'esquí i zones d'esbarjo amb esports d'aventura. Per això, des d'USPAC han demanat que els agents que treballen a la Regió Policial Pirineu puguin treballar «amb condicions i seguretat tal com marquen els cànons». El sindicat policial adverteix que aviat, arribarà l'hivern i els agents que treballen al Pirineu, tot i les inclemències meteorològiques, seguiran anant amb una camisa, pantalons de pinces, sabates i el folre polar.

Segons USPAC, la secció de trànsit de Vielha, fa temps que demana un vehicle radar per als agents, perquè «no hagin d'estar dret, sense cotxe i desprotegits». Però, aquest cotxe i material, «segueix sense arribar», lamenta el sindicat. «Vidres trencats, amb el perill que això comporta» (a la recepció de la comissaria de Vielha), comissaries velles i deteriorades (Pont de Suert), impressores avariades o vehicles amb infinitat de quilòmetres», són altres de les denúncies que ha fet el sindicat.


Comentaris

envia el comentari