Catalunya Diari

Els Mossos efectuen controls per impedir l'accés motoritzat a l'àmbit del Parc Natural de l'Alt Pirineu

La circulació de vehicles està prohibida en aquest espai natural entre l'1 de novembre i el 31 de maig

Imatge d'un control dels Mossos d'Esquadra per impedir l'accés motoritzat al Parc Natural de l'Alt Pirineu
Els Mossos efectuen controls per impedir l'accés motoritzat a l'àmbit del Parc Natural de l'Alt Pirineu | LleidaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra han començat a efectuar controls a la zona del Parc Natural de l'Alt Pirineu amb l'objectiu de vetllar pel compliment de la prohibició que impedeix l'accés motoritzat en aquest espai natural.

La policia ha posat en marxa aquests controls a petició dels responsables del Parc de l'Alt Pirineu després que s'hagi detectat la presència de vehicles que circulen per l'àmbit de parc natural malgrat no poder-ho fer. Els Mossos van iniciar els controls l'1 de novembre i els duran a terme fins al 31 de maig del 2021, període en què és vigent aquesta prohibició.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La raó de les restriccions, més enllà de la Covid

Qualsevol restricció actual es relaciona amb la Covid-19, però, en aquest cas, la prohibició d'accedir en aquests espais natural ve de llarg i per altres motius. Concretament, la decisió de regular els accessos de la vall de Santa Magdalena durant aquest període la va aprovar la Junta Rectora de 13 de desembre de 2018 i els detalls han estat consensuats amb l'òrgan gestor del Parc. La restricció respon, per una banda, a la seguretat –per la presència freqüent de neu o gel durant aquesta època-, la conservació de la via -la circulació de vehicles durant els períodes on el terreny està molt humit malmet el ferm- i per minimitzar l'afectació de la circulació motoritzada en la fauna amenaçada durant un període crític de l'any en què disposa de poc aliment, com és l'hivern, o està en fase de reproducció, a la primavera, especialment, el gall fer.

Així doncs, hi ha espais que encara mantenen raons suficients per a respectar el seu descans hivernal, especialment, quan es parla de natura, fauna i de protecció i seguretat a les persones i animals que viuen en la zona. No serà fins a la primavera quan es podrà tornar a gaudir d'aquest entorn en tota la seva plenitud.


Comentaris

envia el comentari