Catalunya Diari

Els Mossos reforçaran amb centenars d'agents el dispositiu per controlar el confinament nocturn

Interior recupera el certificat d'autoresponsabilitat amb les mateixes excepcions que en l'anterior toc de queda

Els Mossos d'Esquadra reforçaran encara més el dispositiu especial d'estiu per tal de fer complir el confinament nocturnque s'ha imposat i les altres restriccions a causa de la covid. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que hi haurà uns 300 efectius i unes 100 dotacions més de les que ja s'hi compta: 17 d'aquestes seran d'ordre públic amb 100 agents51 dotacions de seguretat ciutadana, i 35 més de paisà amb 70 agents.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més a més, també s'augmentarà la coordinació amb les policies locals i es començaran patrullatges específics a les 22.00 hores per començar a informar els ciutadans de les noves mesures que entraran en vigor aquest cap de setmana. El conseller ha explicat que ja hi ha a la pàgina web del Departament d'Interior el certificat d'autoresponsabilitat amb «bàsicament les mateixes excepcions» que en l'anterior toc de queda.
 

Les excepcions inclouen els desplaçaments per assistència sanitària o anar a la farmàcia per raons d'urgència; anar o tornar del centre de treball; els professionals o voluntaris, degudament acreditats, per realitzar serveis essencials, sanitaris i socials; els desplaçaments per a la recollida i cura de menors d'edat en cas de progenitors separats, divorciats o amb residència a llocs diferents o la cura de mascotes i animals de companyia, de manera individual en la franja horària compresa entre les 04.00 hores i les 06.00 hores. 

Les Rambles de Barcelona durant el toc de queda
Centenars d'agents controlaran de nou el confinament nocturn | iStockPhoto (Alex Puig Ros)

Control en zones aglomerades

Moltes dotacions noves es concentraran als llocs especialment més delicats, amb més aglomeració de persones, principalment Barcelona i ciutats del litoral, les nits de dijous a diumenge, de les 22.00 hores a les 06.00 hores del matí perquè s’apliqui aquesta mesura.
 

El conseller ha puntualitzat que aquest estiu es preveien unes 27.000 hores extres del pla d'estiu. Enguany s'ha intensificat aquest pla a conseqüència de les mesures de la setmana passada. S'hi sumaran aquests 300 efectius més que suposen unes 75.000 hores més de mossos.
 

Els ajuntaments van fer arribar al Departament d'Interior que el toc de queda és una mesura «necessària» i que permet una situació més «gestionable», segons ha explicat Elena. Ha insistit en la coordinació entre els cossos policials per controlar el compliment de les mesures.
 

Interior ha preparat el dispositiu abans de l'aval de comptar amb l'aval del TSJC al toc de queda. «Ens hem d'anticipar al risc, a les situacions, i si el Govern pren una decisió, hem de preveure els dispositius», ha defensat el conseller.


Comentaris

envia el comentari