Catalunya Diari

La Mostra Gastronòmica de les Garrigues se centra en l'oli d'oliva i les guatlles

Hi participen nou restaurants de la comarca que elaboren un menú especial durant els caps de setmana i festius

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La 24a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, organitzada pel Consell Comarcal de les Garrigues, comença aquest dissabte, 3 de novembre, amb la participació de nou restaurants de la comarca que elaboraran menús especials els caps de setmana i festius, fins al 16 de desembre. Aquest divendres s'ha presentat aquesta nova edició del certamen culinari amb un acte que ha aplegat alguns dels cuiners dels restaurants que hi participen, autoritats i organitzadors, a la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques, on s'ha pogut fer un tast d’alguns dels plats que es podran degustar durant la Mostra Gastronòmica.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

En aquesta vint-i-quatrena edició es vol donar un paper protagonista a les guatlles, un producte tradicional de la cuina de la zona. A més, com en les edicions anteriors, l'oli d'oliva verge extra té un paper essencial, ja que és un dels motors econòmics de la zona i que marca el paisatge i territori de la comarca. Per aquest motiu, durant les primeres setmanes de la Mostra (fins a exhaurir existències), els comensals rebran com a obsequi una ampolla d'oli del primer raig d'aquesta collita. A més, podran participar en el sorteig de nou lots de productes de la comarca (amb oli, vi, fruita seca, mel, etc.).

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal, Antoni Villas, acompanyat del vicepresident cinquè de la Diputació de Lleida i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, del president de la Cooperativa de Sant Isidre, Mario Bordell, del president de la DO d’oli de les Garrigues, Enric Dalmau, així com de restauradors que participen en la Mostra i altres responsables de la iniciativa. El president del Consell Comarcal, Antoni Villas, ha agraït «la dedicació dels nou restauradors de la comarca que participen en la Mostra d'enguany i que ajuden a donar a conèixer arreu la riquesa gastronòmica de les Garrigues». «Es tracta d’una cita ideal per tastar els productes de la terra, descobrir el patrimoni cultural i paisatgístic de la comarca i, a més, també animem als visitants que vegin com es cullen les olives, amb el mètode artesanal», ha afegit Villas.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

En la seva intervenció, Villas ha explicat que «enguany s'ha volgut donar protagonisme a les guatlles, un producte que sembla difícil de cuinar però els restauradors de la Mostra han aconseguit introduir-lo als menús amb un resultat excel·lent, i sense oblidar el producte estrella de la comarca com és l'oli d'oliva verge extra». Villas ha destacat també la qualitat dels vins de la comarca, també presents als menús de la Mostra. A l’edició de l’any passat, els restaurants que participaven en la Mostra van servir 2.000 menús, un 25% més que l’any anterior.

Els restaurants que participen a la Mostra Gastrpnòmica de les Garrigues

Els restaurants que participen en aquesta 24a Mostra Gastronòmica de les Garrigues són:

- Restaurant Ca la Margarida de l’Albi

- Restaurant La Placeta d’Arbeca

- Restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques

- Restaurant El Castell de la Floresta

- Restaurant Masia les Garrigues de les Borges Blanques

- Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues

- Restaurant La Garbinada de Granyena de les Garrigues

- Restaurant El Drac dels Omellons

- Restaurant El Sindicat de Tarrés

La Mostra Gastronòmica s'organitza des del Consell Comarcal i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant els Patronats de Turisme i de Promoció Econòmica, i del projecte Gustum coordinat per l'Associació Leader de Ponent.


Comentaris

envia el comentari