Catalunya Diari

El 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' omple de solidaritat unes 450 piscines

Els fons recaptats es destinaran a ajudar les persones acabades de diagnosticar i a la recerca

El Mulla't, iniciat per la Fundació de l'Esclerosi Múltiple el 1994, és un acte de participació de la ciutadania per a recaptar diners i recursos amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida i l'atenció de les persones amb aquesta malaltia i donar suport a la investigació d'aquesta malaltia. Aquesta campanya serveix per solidaritzar-se amb les 55.000 persones amb EM.

Aquest diumenge 11 de juliol s'ha celebrat la jornada arreu de Catalunya a la majoria de piscines, tot i que n'hi ha que ja ho han celebrat altres dies.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La 28a edició del 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple' ha omplert de solidaritat les 450 piscines d'arreu de Catalunya adherides a la iniciativa. Enguany, les aportacions recaptades es destinaran a ajudar les persones recentment diagnosticades, els seus familiars i per a la investigació. L'esclerosi múltiple és una malaltia neurodegenerativa incurable, que afecta més de 9.000 persones a Catalunya.

Imatge d'una edició anterior del Mulla't a Gimenells
Centenars de piscines plenes en solidaritat per l'Esclerosi Múltiple | LleidaDiari.cat

Es desconeix la causa de la malaltia

Aquesta malaltia és la segona causa de discapacitat en adults joves després dels accidents de trànsit i les persones que pateixen esclerosi múltiple necessiten un acompanyament i no estar soles. Amb el Mulla't es pot millorar la vida de prop de 10.000 persones de Catalunya amb serveis d'atenció a les persones acabades de diagnosticar, neurorehabilitació, formació laboral i recerca, per alentir la progressió de la malaltia.

Enguany s'ha posat l'accent en els programes per a les persones acabades de diagnosticar, que moltes vegades es troben soles i no saben què fer després de rebre el diagnòstic. També s'hi pot participar a través de donatius. Les donacions que es facin es destinaran als programes d'acompanyament a les persones amb esclerosi múltiple, així com a la neurorehabilitació, els programes de formació laboral i a la recerca, que ens ajuda a tenir l'esperança en esborrar aquesta malaltia. L'altra forma de poder participar és comprant a la botiga del Mulla't. De fet, de moment hi ha recaptats 138.765 euros.

«És una edició una mica especial perquè encara hem de tenir molta cura per la covid, però estem molt contents; la gent està responent», ha afirmat la Teresa Campanera, membre del Patronat d'Esclerosis Múltiple de Catalunya.

 


Comentaris

envia el comentari