Catalunya Diari

Un municipi de la Noguera torna a demanar als veïns que es confinin: «Quedeu-vos a casa»

El consistori destaca que és el mètode més efectiu per aturar la cadena de contagis

Professionals del CAP Manso, amb equip de protecció individual (EPI), en el moment d'extreure una mostra de sang a un pacient
Les Avellanes i Santa Linya ha demanat a la població que es confini | ACN

El municipi de Les Avellanes i Santa Linya, a la comarca lleidatana de la Noguera, va demanar a la població un confinament voluntari, després de la detecció d'un positiu de Covid-19. Tal com es pot llegir en un document que en aquests moments no està disponible, el Consistori va demanar que tothom «es confini a les seves cases i només facin els desplaçaments que siguin indispensables i necessaris». 

«Si us plau, quedeu-vos a casa»

En el document, al qual ha tingut accés 'El Nacional', l'Ajuntament assenyala que el confinament és «el mètode més efectiu» per trencar la cadena de contagis. «Si us plau, quedeu-vos a casa vostra». A banda, el municipi també recorda que qualsevol persona que «presenti algun símptoma» s'ha de posar el contacte amb el consultori mèdic, per tal de fer-ne seguiment, o trucar al 061. 

En aquest sentit, com és natural, l'Ajuntament d'aquest municipi lleidatà recorda que la persona que té alguna sospita d'haver-se infectat recorda que, quan es detecta un símptoma associat a la Covid-19, l'aïllament a casa és importantíssim. «L'equip sanitari li donarà indicacions», assegura el consistori. Alhora, també destaca que «tant els convivents com les persones que han tingut contacte estret amb aquesta persona» també tenen la responsabilitat de quedar-se a casa. 

Les comarques de Lleida miren amb preocupació el que està passant a l'Aragó

Recordem que les comarques de Ponent miren amb molta atenció el que està passant a la Franja d'Aragó, on una explosió de nous casos de coronavirus va obligar a retornar a fase 2 els municipis de les comarques de la Llitera, el Cinca Mitjà, el Baix Cinca i el Baix Aragó-Casp, per tal d'aturar l'expansió de la malaltia a altres zones.

Una situació de retrocés, que el govern autonòmic ha confirmat aquest mateix dilluns. Es tracta de comarques predominantment agrícoles, on la majoria d'infectats han estat temporers, arribats a la zona per treballar. Dimecres, la consellera de Sanitat aragonesa, Sira Ripollés, es va reunir amb el ministeri de Sanitat per analitzar totes les decisions preses, i valorar l'evolució dels brots, pròxims a Catalunya. 


Comentaris

envia el comentari