Catalunya Diari

Municipis de les Garrigues i el Segrià reclamen l'Eix Transversal de Ponent

Consideren l'alliberament de l'AP-2 una «oportunitat» per connectar la plana d'Urgell amb les Terres de l'Ebre

Municipis de les Garrigues i el Segrià reclamen crear l'Eix transversal de Ponent, una via definida al Pla Territorial Parcial de Ponent del 2007.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!


Connectaria la plana d'Urgell amb les Terres de l'Ebre, des de l'A-2 a Bellpuig, seguint el traçat de la C-233, passant per l'AP-2 a les Borges Blanques, continuant per la C-233 i per una carretera local fins a Torrebesses on enllaçaria amb la C-12 fins a Maials.
 

Pla mitjà on es pot veure l'AP-2, a l'alçada de Castelldans, carregada de trànsit de cotxes i camions
Municipis de les Garrigues i el Segrià reclamen l'Eix Transversal de Ponent | LleidaDiari.cat

Alliberament AP-2: Canvi en la mobilitat

Així mateix, consideren que l'alliberament de l'AP-2 suposa «un canvi en la mobilitat» al territori i, per aquest motiu, aposten per «aprofitar aquesta nova via d'altra capacitat gratuïta per vertebrar les comunicacions a la plana de Lleida amb la finalitat de millorar la mobilitat, l'activitat econòmica i revertir el despoblament». 
 

Els municipis de les Garrigues Altes, se sumen ara a la reivindicació de la Comunitat de municipis del Segrià Sec i també demanen la creació de l'Eix transversal de Ponent. Assenyalen que a comarca de les Garrigues pateix un «dèficit històric» en comunicacions viàries, principalment pel que respecta a la vertebració nord-sud de la mateixa, mentre no s'adeqüi el tram que entre el Soleràs i la Granadella de la C-233. «L'Eix transversal de Ponent permetria també la vertebració nord-sud de la comarca, des de la capital fins a les Garrigues Altes i el Segrià Sec», remarquen. 
 

Els municipis de les Garrigues Altes ja han mantingut reunions amb la Diputació de Lleida per tal d'incloure aquesta via al Pla zonal de la demarcació, i han demanat una reunió amb el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.


Comentaris

envia el comentari