Catalunya Diari

El mural de Bellpuig torna a lluir el lema «Fem República»

L'espai s'ha repintat aquest diumenge

El mural independentista repintat a Bellpuig i els voluntaris participants.
El mural independentista repintat a Bellpuig i els voluntaris participants. | LleidaDiari.cat

 

Bellpuig torna a tenir nou mural. Membres del Comitè en Defensa de la República (CDR) d'aquesta localitat de la comarca de l'Urgell han finalitzat aquest diumenge al matí el nou lema que havien començat a pintar dies abans. Un mural independentista a la sortida de la població en direcció Barcelona, al costat de la carretera N-II. A la pintada, que ocupa uns 470 metres quadrats de superfície, s'hi pot llegir de nou el lema «Fem República», igual que es va pintar el passat 9 de juliol en un acte en el qual hi van col·laborar diversos voluntaris.

Per fer-ho la primera vegada, els organitzadors van necessitar una autorització de l'Ajuntament, ja que es tracta d'uns terrenys municipals, i el finançament de prop de 2.000 euros per pagar la pintura i els elevadors.

Apareix una bandera espanyola sobre el mural amb el lema «Fem República».
Apareix una bandera espanyola sobre el mural amb el lema «Fem República». | LleidaDiari.cat

 

Una bandera espanyola a sobre del mural

El primer mural apareixia dos dies més tard tapat amb una bandera espanyola pintada al damunt. També va desaparèixer l'estrella de l'estelada. Un fet que va denúncia La Rubinada, el Casal Popular Independentista de Bellpuig, i que va voler donar-li resposta. A través de Twitter van mobilitzar a la gent per tornar a canviar la pintada, ubicada en un dels murals més grans de Ponent, i aquella mateixa tarda van eliminar la bandera espanyola. En aquesta ocasió, no es disposava dels mateixos mitjans que en l'anterior ocasió, però així va ser: es va recuperar l'estrella de l'estelada i es van repintar les línies vermelles de groc, per tapar almenys la bandera espanyola. Aquest diumenge s'ha enllestit el mural, per recuperar la mateixa imatge que el seu primer dia.

La Rubinada demana voluntaris per poder enllestir de nou el mural.
La Rubinada demana voluntaris per poder enllestir de nou el mural. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari