Catalunya Diari

El mural censurat a Torrefarrera ja té nova ubicació

Obra de l'artista Cristina Dejuan

Imatge de l'edifici en el qual l'artista Cristina Dejuan pintarà la seva obra censurada a finals d'agost, el dia 4 de setembre de 2020.
Imatge de l'edifici en el qual l'artista Cristina Dejuan pintarà la seva obra censurada a finals d'agost. | LleidaDiari.cat

L’obra 'Love is Love' de l’artista Cristina Dejuan, convidada a la 4a edició del Torrefarrera Street Art Festival, que va ser censurada a finals d'agost després que els veïns de l'edifici on s'estava pintant el mural es queixessin del contingut de l'obra, ja té nou emplaçament. L'artista pintarà de nou el mural en el mur de l’edifici del carrer Carretera número 13. Els veïns i veïnes de l’edifici en qüestió, han signat un document en què es plasma la seva conformitat per executar l’obra de l’artista en el mur, un acord escrit entre l’artista i els propietaris.
 
 
L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, explica que des del moment en què els veïns del primer edifici van transmetre la seva disconformitat amb el mural, «sempre hem apostat per la continuïtat de l’obra en un altre emplaçament», i remarca que el matí del dilluns següent a la censura ja tenien disponibles cinc alternatives, entre elles l’escollida.
 
 

Una edició atípica a causa de la Covid-19

L’edició d’enguany, a conseqüència de la situació de crisi sanitària derivada de la Covid-19, no segueix el format de concurs, sinó que s’han convidat 5 artistes de les comarques lleidatanes: Oriol Arumí (Lleida), Lily Brick (Puigverd), Sween Art (Ivars d'Urgell), Cristina Dejuan (Torrefarrera) i Lluckutter (Lleida). Els artistes es desplacen des de casa seva només per pintar els murs, per tal d’evitar riscos de contagi. Aquest fet ha afectat la durada del festival, que serà de 4 setmanes, per adaptar-se a les possibilitats dels artistes, i finalitzarà el 10 de setembre. Sí que es manté el premi del públic, que podrà votar telemàticament un cop acabada aquesta edició.
 
 
Aquest any, es pintaran 5 murs, que ocupen un total de 744 metres, amb un pressupost de 14.000 euros. Un cop acabada aquesta edició, en el conjunt dels 4 certàmens, el poble de Torrefarrera comptarà amb un total de 3.914 metres pintats, repartits en 40 murs.

Comentaris

envia el comentari