Catalunya Diari

El Museu de les Papallones obre les portes a Ribera de Cardòs després d'abandonar fa 5 mesos Pujalt

El centre exposa unes 3.500 espècies, 219 de les quals de Catalunya

El responsable del Museu de les Papallones, Alfons Dolsa
El responsable del Museu de les Papallones, Alfons Dolsa | LleidaDiari.cat

El Museu de les Papallones ha tornat a obrir les portes aquest dimarts a Ribera de Cardòs (Pallars Sobirà) després de tancar les fa cinc mesos al nucli de Pujalt per discrepàncies en la gestió amb l'Ajuntament de Sort, municipi al qual pertanyia. Al Museu hi ha exposades unes 3.500 espècies diferents, 219 de les quals són de Catalunya.

El propietari de la col·lecció i responsable del Museu, Alfons Dolsa, ha dit que el visitant podrà conèixer a fons el món de les papallones, les seves relacions amb l'entorn i tota mena de detalls sobre la seva vida i els seus costums. Al Museu també s'expliquen detalls sobre el mimetisme, el dimorfisme sexual, geogràfic i estacional, relacions amb els altres insectes, simbiosi i adaptacions al medi de les papallones i insectes. S'espera que aquest equipament ajudi a dinamitzar la Vall Cardòs i es consolidi com una oferta cultural de referència pels visitants i turistes.

Amb la posada en marxa del Museu a Ribera de Cardòs es posa fi a quinze anys de funcionament del Museu a Pujalt. Aquest fons científic és considerat com una de les quatre col·leccions de referència a Catalunya juntament amb el Museu de Ciències Naturals de la Citadella, el Centre de Recursos de Biodiversitat Animal de la UB i l'Institut de Ciències del Mar del CSIC. Dolsa ha explicat que entre les curiositats d'aquesta col·lecció destaca la papallona més gran del món i també la més petita. Però també els insectes més grans de Catalunya i Europa. La joia del Museu és una papallona única al món descoberta a Andorra l'any 1994.


Comentaris

envia el comentari