Catalunya Diari

El Museu Tàrrega Urgell oferirà conferències sobre la pandèmia de la pesta

A càrrec d’experts en tractats mèdics antics i etnobotànica

Imatge d'un tractat medieval
A càrrec d’experts en tractats mèdics antics i etnobotànica | LleidaDiari.cat

El Museu TàrregaUrgell oferirà un nou programa de conferències, aquesta vegada per via telemàtica, el dijous 7 i el dimarts 12 de maig, a les 7 de la tarda.

L'eix temàtic girarà al voltant dels estralls de la pesta durant l'Edat Mitjana, donant a conèixer així altres pandèmies històriques que assotaren el territori en segles anteriors. Les ponències es difondran gratuïtament mitjançant l'aplicació Zoom i per gaudir-ne només cal una inscripció prèvia al correu electrònic [email protected]

Francesc Cremades, especialista en tractats mèdics antics i epidèmies, farà el dijous 7 de maig una introducció sobre els diferents textos escrits en català que tenen com tema principal la pestilència. El dimarts 12 de maig prendrà el relleu Júlia Carreras, filòloga i investigadora especialitzada en bruixeria i etnobotànica, que parlarà sobre els diferents remeis utilitzats contra la pesta al llarg del temps.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Les dates

Dijous 7 de maig, a les 7 de la tarda

'La pestilència en els textos catalans' a càrrec de Francesc Cremades, llicenciat en Medicina i en Traducció i Interpretació per la Universitat d'Alacant.

Dimarts 12 de maig, a les 7 de la tarda

'Preservar-se de la pestilència: Remeis contra la pesta des de l'Edat Mitjana fins avui' a càrrec de Júlia Carreras, filòloga i investigadora de bruixeria i etnobotànica.

Ambdues propostes virtuals substitueixen l'habitual cicle de conferències que el Museu Tàrrega Urgell dedica al passat jueu medieval del territori complementant el fons patrimonial exposat a la seva sala permanent 'Tragèdia al Call – Tàrrega 1348'. L'espai museogràfic se centra en l'avalot registrat l'any 1348 a la vila contra els jueus, als quals se'ls atribuí per odi antisemita l'arribada de la pesta negra. Val a dir que la publicació Financial Times també ha esmentat recentment aquest episodi històric de Tàrrega en un article sobre pandèmies al llarg de la història.


Comentaris

envia el comentari