Catalunya Diari

El Museu Tàrrega Urgell obre les portes a una nova exposició

'La muda' aplega una sèrie d’instantànies captades a Cal Trepat que, contraposant llum i foscor, reflexionen sobre la interacció vers l’entorn

Ester Gasol amb dues de les seves obres
Un treball fotogràfic de l’artista lleidatana Ester Gasol centra la nova exposició del Museu Tàrrega Urgell | LleidaDiari.cat

El Museu Tàrrega Urgell exhibeix una nova mostra temporal dedicada aquesta vegada a la fotografia: la sèrie d'imatges titulada 'La muda' de l'artista Ester Gasol de Mollerussa. L'exposició havia d'obrir-se al públic el passat 5 de febrer, però s'ajornà a causa del tancament d'equipaments per l'evolució negativa de la pandèmia al municipi.

Ara, amb la millora dels indicadors epidemiològics, l'Ajuntament de Tàrrega reprèn la seva agenda cultural. En aquest cas, la mostra d'Ester Gasol romandrà oberta fins al 28 de març. 'La muda' guarda un estret lligam amb Tàrrega, ja que les imatges foren captades a l'interior de les antigues naus industrials del Museu Trepat de la ciutat. Servint-se de la tècnica del clarobscur, l'autora planteja una contraposició entre la foscor i la fredor de l'espai fabril vers la llum i l'escalfor personificades en una nena.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una seqüència narrativa

«Les fotografies s'han de llegir com una seqüència narrativa en què la protagonista és arrencada de mica en mica de la infantesa i abocada a la cruesa del món real», descriu l'autora. Tot i això, afegeix que «predomina un missatge d'empoderament en què l'individu té la força per transformar la societat». Ester Gasol és una creadora polifacètica que també estén el seu talent al món del disseny gràfic i la il·lustració: «La creativitat i l'art formen part de la meva vida», manifesta. Per la seva part, la regidora de Patrimoni, Ivonne Pont, destaca que el Museu Trepat és font d'inspiració per a molts artistes de diferents disciplines i ha assenyalat que «portant el treball d'Ester Gasol al Museu Tàrrega Urgell, aconseguim agermanar els dos museus targarins».


Comentaris

envia el comentari