Catalunya Diari

La música torna al 9è Garrigues Guitar Festival

Organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, el certamen acollirà nou concerts fins al 29 d'agost

Imatge d'un concert a Bellaguarda
La música torna al 9è Garrigues Guitar Festival amb un concert demà a la Granadella | LleidaDiari.cat

Cultura, patrimoni, gastronomia i natura es conjuguen en la 9a edició del Garrigues Guitar Festival, Memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues i la col·laboració dels ajuntaments de la comarca.

La trobada internacional d'instruments de corda reunirà durant el mes d'agost nou formacions que interpretaran tant peces de Beethoven o Vivaldi com cançons de bressol, cants llatinoamericans o melodies sefardites. I de teló de fons, esglésies, el Centre de Pintures Rupestres del Cogul, la Vinya Els Vilars o Mas Blanch i Jové. Visites i tastos arrodoniran l'experiència, amb aforament limitat. La Covid ha obligat a ajornar el concert d'Izan Rubio, previst per avui a Torrebesses.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un mes intens d'activitats on la guitarra torna a ser la protagonista

Enguany el festival té lloc de l'1 al 29 d'agost, un mes intens d'activitats on la guitarra torna a ser la protagonista. Tot en diferents indrets patrimonials de la comarca que s'afegiran amb experiències culturals i gastronòmiques, i recolzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs i sota el paraigua de gran part dels ajuntaments de la comarca.

Aquest esdeveniment es duu a terme en homenatge al mestre guitarrista i musicòleg garriguenc Emili Pujol (la Granadella, 1886 - Barcelona, 1980) figura representativa internacional de l'instrument de la guitarra al segle XX. El festival vol apropar les més altes manifestacions de la música per a cordes polsades i impulsar la música culta com a expressió cultural a tots els racons de la seva terra natal.


Comentaris

envia el comentari