Catalunya Diari

Neix a Bellpuig la fira ‘Cuida’t’, que posa en valor la necessitat de fer esport

Se celebrarà durant el cap de setmana del 16 i 17 de novembre i és l’evolució de la fira ‘Conserva’t’ que potenciava les conserves com a part del patrimoni culinari de proximitat

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La diputada Mercè Carulla ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la Fira 'Cuida't. Fira de l'esport i la vida saludable', de Bellpuig, que se celebrarà els dies 16 i 17 de novembre.

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions de l'alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte; i la tinent d'alcalde i regidora de Comerç, Turisme i Agricultura, Inés Granollers.

Molt bona iniciativa per a la promoció de l'economia

Carulla ha explicat que aquesta és una molt bona iniciativa per a la promoció de l'economia, el turisme i el territori, a la qual cal sumar la potenciació de la pràctica de l'esport i els hàbits saludables. La nova Fira 'Cuida't', la primera fira de l'Esport i de la vida saludable, és fruit de l'evolució de la fira 'Conserva't' enfocada a l'alimentació saludable, tradicional i que feia valdre les conserves com a part del patrimoni culinari de proximitat.

Estiarte ha explicat que calia fer evident la necessitat de fer esport per tenir una vida saludable i potenciar la realització d'activitats esportives com una necessitat vital per a tota la població, de qualsevol edat, i per això es crea 'Cuida't'. En aquest sentit, ha remarcat la importància del teixit associatiu del municipi i ha recordat que aquesta fira neix gràcies al projecte de salut comunitària que va presentar el CAP de Bellpuig a l'equip de govern de l'Ajuntament.

Hi haurà 39 expositors, dels quals 24 són de Bellpuig

Per la seva banda, Inés Granollers ha recordat que hi haurà 39 expositors, dels quals 24 són de Bellpuig, i dels 15 restants, 9 són de la demarcació de Lleida. També ha fet referència al fet que, amb aquesta nova aposta firal, el certamen vol incidir en els productes i activitats de quilòmetre zero així com en les associacions i entitats esportives, que n'hi ha moltes i amb molt potencial.

Les activitats de la fira estaran centrades en activitats esportives, tallers de cuina saludable, xerrades de salut i alimentació saludable, tallers infantils, mercat de material esportiu de segona mà, i exposició i venda de productes de proximitat i saludables, entre altres. Tot i el canvi d'orientació de la fira, les conserves també hi seran presents com una manera tradicional i saludable de conservar els productes de proximitat.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari