Catalunya Diari

Neix al Pallars Jussà la primera cervesa verda d'oliva del món

La seva recepta única inclou 7 varietats autòctones de la Vall de Barcedana

Ivan Caelles mostrant una cervesa Oliba Green Beer el 8 de maig del 2020
Neix al Pallars Jussà la primera cervesa verda d'oliva del món | LleidaDiari.cat

El productor d'oli d'oliva Ivan Caelles ha tret al mercat la primera cervesa verda d'oliva del món. Oliba Green Beer, és una cervesa que neix a la Vall de Barcedana, al Pallars Jussà, i que destaca pel seu «atractiu i particular color verd, per l'aroma que transporta als camps d'oliveres i pel seu sabor compensat i amb tocs d'oliva», ha explicat Caelles.

Aquest enginyer agrònom ha volgut unir en un sol producte les seves dues passions; les olives i la cervesa. Amb aquest producte dona continuïtat al projecte de valorar la Vall de Barcedana i els seus paisatges d'oliveres; primer amb l'oli d'oliva de muntanya, i ara amb aquesta cervesa, única al món. La seva recepta inclou 7 varietats d'olives autòctones del Jussà.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

S'ha elaborat seguint l'estil Bohemian Pilsner

OlibaGreen Beer s'ha elaborat seguint l'estil Bohemian Pilsner, originari de la República Txeca. Caelles ha explicat que «s'han utilitzat malts pils d'alta qualitat i llúpols txecs com el saaz per oferir un producte amb un 5% d'alcohol, refrescant i suau». A més, és una cervesa sense gluten, fet que no afecta el seu sabor i apta per celíacs. Per tot, Caelles, ha dit que «és un producte únic i incomparable a tot el món». Aquesta cervesa pallaresa es presenta en ampolles de 33cl, una edició limitada d'ampolles de 75cl i tiradors per a fires.

Caelles ha dit que l'Oliba Green Beer és «la beguda mediterrània dels Pirineus», concepte que sorgeix observant la distribució del cultiu d'oliveres de Catalunya, que va des del peu de la muntanya, com la Vall de Barcedana, fins a la costa mediterrània. Pel que fa al nom, Oliba és l'ingredient que fa especial aquesta cervesa, però s'ha escrit amb 'b' per donar-li personalitat i fer referència a la idea de beer o birra. Green Beer, destaca el particular color del producte i ens informa que es tracta d'una cervesa. Un nom i un concepte amb moltes aspiracions que s'han pensat perquè siguin entenedors a escala internacional.

Segueix la línia de tots els projectes d'Ivan Caelles

Oliba Green Beer segueix la línia de tots els projectes d'Ivan Caelles i els seus valors socials, per això estan compromesos amb entitats com la Fundació Privada Ilersis, que afavoreix la integració de persones amb discapacitat intel·lectual a Lleida, i amb l'ONCE, que promou la inclusió de persones cegues i amb discapacitat a tot l'estat espanyol. Els joves de la Fundació Ilersis s'han encarregat de la manipulació de l'embalatge de les cerveses i de posar-hi l'etiqueta en braille que han treballat conjuntament amb l'ONCE i que permet a les persones amb discapacitat visual de poder llegir el producte que tenen a les seves mans.


Comentaris

envia el comentari