Catalunya Diari

Una nena d’onze mesos del Pla d'Urgell mor per una meningitis a l’hospital Parc Taulí de Sabadell

Salut assegura que «ha pres les mesures habituals de vigilància i prevenció de la malaltia en l’entorn» més proper del nadó

Una nena d’onze mesos d’edat de la comarca del Pla d'Urgell ha mort per meningitis a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Fonts del Departament de Salut han informat que el Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida «ha pres les mesures habituals de vigilància i prevenció de la malaltia en l’entorn» més proper del nadó, que vivia a Golmés però anava a la llar d’infants a Mollerussa. La mort s’ha produït aquest passat divendres 9 de febrer, segons les mateixes fonts, «per sèpsis pneumocòccica».

Segons informa el Canal Salut, la meningitis o malaltia meningocòccica és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ. Se'n produeixen casos durant tot l'any, però de manera més freqüent durant els mesos d'hivern i primavera. Generalment són casos aïllats, però poden aparèixer també com a brot (presentació de dos o més casos relacionats), sobretot en familiars convivents i escoles. En aquest cas, Salut considera que es tractaria d'un cas aïllat. Aquesta malaltia pot presentar-se a qualsevol edat encara que és més freqüent en nens d'entre un i cinc anys.


Comentaris

envia el comentari