Catalunya Diari

Els nens i nenes del Poal reben un dolç homenatge en forma d'ou de Pasqua

L'ajuntament ha repartit una setantena de figures de xocolata a domicili a canvi d'un dibuix

Pla obert d'una família del Poal després de rebre els ous de Pasqua
L'ajuntament ha repartit una setantena de figures de xocolata a domicili a canvi d'un dibuix | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament del Poal (Pla d'Urgell) ha entregat ous de Pasqua a domicili a tots els nens i nenes de fins a 12 anys amb l'objectiu d'assegurar que cap infant del municipi es queda sense la seva mona, o almenys sense una figura de xocolata, a causa de les restriccions per l'estat d'alarma.

Aquest diumenge al migdia l'alcalde del municipi i tres regidors han fet arribar els ous de xocolata als 73 infants del municipi, els quals a canvi, han hagut d'entregar un dibuix d'un ou de Pasqua fet per ells mateixos. La iniciativa, que pretén fer més amè el confinament i retre homenatge als poalencs més menuts, ha finalitzat amb un aplaudiment des dels balcons dedicat als padrins i padrines que enguany no han pogut portar la mona als seus fillols.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La iniciativa va sorgir arran de la suspensió de la festa del Roser

L'alcalde del Poal, Rafel Panadés, ha explicat que la iniciativa va sorgir arran de la suspensió de la festa del Roser, que s'havia de celebrar a principis de maig, a causa de la crisi del coronavirus. En aquesta, l'ajuntament tenia previst destinar una part del pressupost a activitats infantils, diners que ara han servit per comprar una setantena d'ous de Pasqua per a cadascun dels menors. «Vam pensar que una manera d'acontentar-los seria amb un ou de xocolata», ha explicat Panadés.

Pla obert de l'alcalde del Poal i d'una regidora preparant els ous de xocolata
Membres de l'ajuntament han fet arribar les 73 figures de xocolata | LleidaDiari.cat

Com el mateix nom de la iniciativa indica, un altre dels motius és que cap nen i nena del Poal es quedi sense ou de Pasqua, malgrat el confinament. Segons ha indicat l'alcalde, al Poal «hi ha moltes cases que estan fent mones però no tots ho fan». En les darreres setmanes l'ajuntament també ha impulsat altres activitats amb l'objectiu de fer més atractiu i distés el confinament. «Hem fet homenatges als voluntaris, a tots els veïns del poble i aquest cap de setmana el fem als nens i nenes en forma de xocolata i als padrins en forma d'aplaudiment», ha dit Panadés.

73 figures de xocolata a un total de 43 famílies

Aquest diumenge de Pasqua al migdia l'alcalde i tres regidors del Poal han estat els encarregats de fer arribar les 73 figures de xocolata a un total de 43 famílies i, a canvi, els menors han hagut d'entregar un dibuix d'un ou de Pasqua fet per ells. Posteriorment, el consistori ha fet un gran mural amb tots els dibuixos recollits i l'ha compartit amb les famílies perquè els infants «recordin aquest dia». Finalment, també s'ha fet un aplaudiment dedicat als padrins i padrines del municipi que enguany no han pogut entregar personalment la mona als seus fillols.

Pla obert de dos regidors del Poal i d'una família que ha canviat els dibuixos d'uns ous
L'Ajuntament del Poal ha entregat ous de Pasqua a domicili a tots els nens i nenes de fins a 12 anys | LleidaDiari.cat


Comentaris

envia el comentari