Catalunya Diari

La neu talla 3 carreteres del Pirineu i obliga a circular amb cadenes en dues més

S'ha prohibit la circulació al Port de la Bonaigua, al Coll de Pal i a la carretera de Castellar de n'Hug a la Molina

Les intenses nevades de les últimes hores i dies al Pirineu ha obligat a tallar diverses carreteres. Així, s'ha prohibit el pas de vehicles a la carretera C-28, al Port de la Bonaigua, pel risc d'allaus, a la BV-4024 al Coll de Pal, pel vent, i a la 4031 entre Castellar de n'Hug i la Molina. També són necessàries cadenes o pneumàtics d'hivern a la C-142b i a la C-28 per accedir al Pla de Beret, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

Protecció Civil dona per finalitzada l'alerta per vent

Protecció Civil va donar aquest dilluns per finalitzada l'alerta del Pla VENTCAT. Durant l'episodi, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 330 trucades per 2.630 incidències relacionades amb el vent. La majoria de trucades han estat per risc estructural i obstacles, però cap d'aquestes per incidències greus.

La comarca amb més avisos ha estat el Barcelonès (124), seguit del Baix Penedès (34) i el Baix Llobregat (29). Per municipis, Barcelona (106) és des d'on s'han fet més trucades. El Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat ratxes de vent de més de 100 km/h a Tosa d'Alp, El Perelló, Portbou i Ulldeter. Els Bombers, d'altra banda, han rebut 150 avisos des de dissabte al vespre, sobretot per caigudes d'arbres o elements del mobiliari urbà.


Comentaris

envia el comentari