Catalunya Diari

Les nevades de les últimes hores afecten una vintena de carreteres de la demarcació

El Port de la Bonaigua està tancat i es necessiten cadenes entre Vielha i Salardú i entre València d'Àneu i la Guingueta d'Àneu

Imatge d'arxiu d'un primer pla d'una parella posant les cadenes al cotxe. | LleidaDiari.cat

Les nevades registrades en les últimes hores afecten aquesta tarda prop d'una vintena de carreteres de la demarcació de Lleida. En total, al voltant de les set de la tarda, n'hi ha 17 d'afectades; 18 trams per ús de cadenes, 2 trams tallats i quatre trams per neu/gel a la calçada i/o restricció de vehicles pesants.

- C-28: Tancat el Port de la Bonaigua i circulació amb cadenes entre Vielha i Salardú i entre València d'Àneu i la Guingueta d'Àneu.

- C-142b: Tallat l'accés al Pla de Beret.

C-28 entre Vielha i Naut Aran i entre Alt Àneu i Esterri d’Àneu, ús de cadenes obligatori.

N-230, entre Vilaller i Vielha, restringit el pas de camions articulats, i cadenes per a la resta de vehicles.

N-260, entre Bellver de Cerdanya i el Pont de Bar i entre Soriguera i Ribera d’Urgellet (Port del Cantó), restringit el pas de vehicles de 3a categoria i cadenes per a la resta de vehicles.

N-260, restringida la circulació a vehicles de 3a categoria entre Soriguera i Ribera d'Urgellet.

N-260, restringida la circulació a camions entre Sort i Sarroca de Bellera.

N-260, cadenes entre Sarroca de Bellera i Pont de Suert.

N-245, restringida la circulació a camions entre la Seu d’Urgell i Andorra.

N-141, entre Bossòst i Eth Portilhon (França), ús obligatori cadenes.

C-13, Sort - Esterri d’Àneu, ús obligatori cadenes.

Per a més informació, podeu consultar el detall de la informació viària al web d’incidències del Servei Català de Trànsit

Fins a un metre de neu en tot l’episodi

La nevada afecta més o menys tot el Pirineu, també a la cara sud en menor mesura, mentre que el fort vent fa aixecar la neu i la fa arribar fins al Prepirineu, fenomen que es coneix com a torb. No obstant, el temporal està sent molt dur al Pirineu de Lleida, especialment a la cara nord, on es concentren la majoria de problemes.

No obstant, les acumulacions de neu són més importants a les cotes altes i la previsió és que la nevada continua durant tot el dia de dimecres i fins la matinada de dijous. Es preveuen més de 50 centímetres de neu nova a 1.500 metres i pràcticament un metre de neu a 2.000 metres en tot l’episodi. El SMC té l’alerta vermella activada a la Vall d’Aran i la taronja a la resta del Pirineu, així com per fortes ventades.


Comentaris

envia el comentari