Nivell 4 sobre 5 de risc d'allaus a pràcticament tot el Pirineu i Prepirineu

Al Parc Nacional d'Aigüestortes per la seguretat dels visitants han tancat els accessos en aplicació de la normativa del Pla Rector i es recomana no accedir-hi fins que el risc disminueixi
Imatge panoràmica de l'estació d'esquí d'Espot, al Pallars Sobirà
Imatge panoràmica de l'estació d'esquí d'Espot, al Pallars Sobirà | LleidaDiari.cat

El risc d'allaus se situa al nivell 4 (fort) en una escala de 5 (molt fort) pràcticament a tot el Pirineu. Per aquest motiu Protecció Civil manté la Prealerta del Pla Allaucat pel perill d'allaus. A l'Aran i la Franja nord de la Pallaresa el nivell és de 3 (mercat) sobre 5. La situació a les zones altes del Pirineu és de neu recent i ventada. A la Ribagorça-Vall Fosca i Pallaresa hi poden ser molt probables allaus naturals de neu recent de fins a mida 3 (suficient per enterrar un grup de persones). A l'Aran-Franja nord de la Pallaresa la mida de les allaus naturals pot ser de mida 3 (suficient per enterrar una persona).

 

També són molt probables allaus de placa de neu ventada a tots els sectors. Al Parc Nacional d'Aigüestortes, el risc d'allaus és de 4 sobre 5. Per la seguretat dels visitants han tancat els accessos en aplicació de la normativa del Pla Rector i es recomana no accedir fins que el risc disminueixi.

 

El perill d'allaus també manté tancat el port de la Bonaigua (C-28). Des del diumenge s'han acumulat entre 40-60 centímetres a la Ribagorça-Vall Fosca i a la Pallaresa; a l'Aran-Franja nord de la Pallaresa s'han acumulat entre 30-50 centímetres. La nevada s'acumula damunt un mantell inestable.

El rètol que indica que el port de la Bonaigua està tancat per risc d'allaus
El rètol que indica que el port de la Bonaigua està tancat per risc d'allaus | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari